Annonce
Erhverv

83-årigt entreprenørfirma følger situationen dag for dag

Egil Rasmussen A/S har blandt andet stået for hele renoveringen af Skanseparken. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tidligere kriser har Egil Rasmussen kunnet forberede sig på og lægge strategi efter. Nu ændrer situationen sig nærmest time for time. Indtil videre holder ledelse og ansatte hjulene i gang, men uvisheden om i morgen gør det svært.
Annonce

Fredericia: Der er ekstra håndsprit i biler og på kontorer. Masker ligger parat. Kantinen er lukket ned, og ansatte får leveret madpakker ud til deres arbejdsstationer. Hos entreprenør Egil Rasmussen er der taget alle forholdsregler, man kan i forhold til smitterisikoen med corona.

- Vi følger alle de retningslinjer, der bliver stukket ud, og så afventer vi. Aktivitetsniveauet er faldet, men vi er stadig i gang. De byggepladser, hvor vi kun er os selv, fortsætter vi selvfølgelig på, og så følger vi trop, hvis de projekter vi ellers er i gang på lukker ned midlertidigt, siger direktør Claus Rasmussen, der er tredje generation i de 83 år gamle virksomhed.

- Med 83 år bag jer har I jo prøvet både 2. Verdenskrig, kartoffelkur og finanskrise – det har var krævet sig. Frygter du, at denne her krise kan blive værre?

- Jeg er tredje generation, så jeg har ikke været med i det hele, og det er helt sikkert svært at spå om, hvad der sker de næste uger. Men det er helt sikkert at det får alvorlige økonomiske konsekvenser for private virksomheder uanset størrelser. Den store udfordring er, at det kommer så hurtigt. Vi har ikke haft tid til at forberede os på krisen. lægge en strategi og tage beslutninger ud fra det. I øjeblikket skal vi jo tager nye beslutninger nærmest hver dag eller time og agere efter dem, siger Claus Rasmussen.

83 år solidt Fredericia-firma

Egil Rasmussen a/s blev grundlagt som tømrer- og snedkervirksomhed i 1937.

I dag er virksomheden vokset til en markant spiller indenfor fagområdet med en medarbejderstab på 170 - 200 hovedsageligt faglærte medarbejdere. Virksomheden rykkede for år tilbage udenfor voldene til domicil på Nordensvej i Taulov.

Egil Rasmussen udfører både fagentrepriser og større entrepriser løser desuden en bred vifte af serviceopgaver.

Entrepriseafdelingen beskæftiger sig med større entrepriser og har blandt andet stået bag flere af de store renoveringer i både Korskærparken, Sønderparken og Skanseparken.

Serviceafdelingen varetager reparations- og serviceopgaver for boligforeninger, forsikringsselskaber og virksomheder.

Annonce

Kunder vil vente

Ved siden af de større entreprenøropgaver har Egil Rasmussen også opgaver ved private kunder og hos boligselskaberne.

- Vi ringer i forvejen og sikrer os, at kunderne ikke er i karantæne eller syge. Omvendt er der også kunder, der ringer og siger, at de gerne vil udsætte en opgave, vi ellers skulle have udført, siger Claus Rasmussen.

I administrationen på Nordensvej i Taulov har de medarbejderne, der har mulighed for det, skiftet skrivebordet ud med spisebordet derhjemme.

- Vi har fået så mange som muligt til at arbejde hjemmefra, så vi også der følger opfordringen fra sundhedsmyndighederne, siger Claus Rasmussen.

12 mand er hjemme i karantæne.

- Men ingen er heldigvis bekræftet smittet, så vi håber de går fri. Desuden er en af vores store byggepladser lukket ned, fortæller Claus Rasmussen.

Annonce

Møder og aftaler aflyst

Hvordan situationen på længere sigt vil påvirke det gamle tømrer- og entreprenørfirma, er uvist.

- Indtil videre har vi ikke været nødt til at sende nogle hjem i forhold til manglen på opgaver, men det er umuligt at forudse, hvad der kommer til at ske. I sidste uge tænkte jeg først, at det bliver ikke så slemt, men det ændrede sig efterhånden som der kom nye pressemøder og nye meldinger. Vi aner jo ikke, om vi risikerer at blive lukket ned, siger Claus Rasmussen.

Indtil videre kan han blot konstatere, at hans egen ellers fyldte kalender er stort set tom.

- Møder og aftaler er blevet aflyst et stykke tid frem, konstaterer han.

Annonce

Uforudsigelig krise

Hjælpepakker til at understøtte de private virksomheder ser han som helt nødvendige tiltag.

- Det er nødvendigt, for ellers kommer vi til at betale en alt for stor del af dette. Vi har jo ikke råd til at sende medarbejdere hjem med løn, det kan private virksomheder ikke holde til ret længe, fastslår han.

Til gengæld bruger han og andre medarbejdere tid på at se frem til en tid efter coronaen.

- Vi bruger vores tid på at regne tilbud på opgaver, som skal løses længere fremme i tiden, siger Claus Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce