Annonce
Udland

84-årige Berlusconi er indlagt for fjerde gang i år

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi har været indlagt fire gange i år. Billedet her er fra februar (Arkivfoto). Foto: Yara Nardi/Reuters

Silvio Berlusconi er igen blevet indlagt. Denne gang er det angiveligt relateret til tidligere coronasmitte.

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er blevet indlagt for tredje gang siden marts og fjerde gang i år.

Det oplyser en unavngiven kilde tæt på Berlusconis parti, Forza Italia.

Den 84-årige milliardær, medieejer og mangeårige premierminister blev senest udskrevet fra San Raffaele-hospitalet i Milano 1. maj efter knap en måneds indlæggelse. Han er nu blevet indlagt på samme hospital igen.

En kilde med kendskab til forløbet siger til nyhedsbureauet AFP, at Berlusconis seneste indlæggelse udspringer af senfølger fra coronasmitte.

Berlusconi blev smittet i september og var herefter indlagt i 11 dage.

Berlusconi, der har været en fremtrædende skikkelse i Italien siden 1980'erne, har oplevet flere problemer med helbredet i årenes løb. Han gennemgik i 2016 en hjerteoperation og har også overlevet prostatakræft.

Berlusconi har været premierminister ad flere omgange, men i 2011 blev han tvunget til at gå af midt under krisen i eurozonen.

Siden har han været i mediernes søgelys på grund af retssager om blandt andet skattefusk og også sagen, der kaldes "Rubygate".

Den handler om løsslupne fester og sex med den dengang mindreårige Karima El-Mahroug" - kendt som "Ruby Hjerteknuser".

Trods skandalerne har Berlusconi været en af lederne på Italiens højrefløj i næsten 20 år. I tre omgange var han premierminister fra 1994 til 2011.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce