Annonce
Fredericia

87-årige Frank fik et 'umærkeligt' vaccine-stik: - Næste gang er jeg 100 procent garderet

Frank Tromborg og beboerne på Othello fik i denne uge muligheden første stik i covid-19-vaccinationen. Til højre ses sosuhjælper Lena Ravn. Foto: Søren Gylling
Torsdag havde alle plejehjemsbeboere, der ønskede det, fået den første covid-19 vaccine. - Betryggende, lyder det beboer efter vaccinationen.
Annonce

Fredericia: 87-årige Frank Tromborg fik tirsdag en vaccinenål i skulderen på plejecentret Othello.

- Det var nærmest umærkeligt, og det er den tyndeste nål, jeg nogensinde er blevet stukket med, siger han.

Fredericia Dagblad besøger det store plejecenter ved banegården for at tale med nogle af de første i byen, der har fået covid-19-vaccinen. Frank Tromborg har sagt ja til at møde avisen på plejecentrets overdækkede udendørs terrasse. Det samme har sosuhjælper Lena Ravn, som arbejder på plejehjemmet.

Annonce

Bliver let forpustet

Termometeret viser nul grader, men med puder, overtøj og terrassevarmer går det fint. Frank bor alene i en af Othellos lejligheder og var ikke i tvivl om sit ja til vaccinen.

- Jeg har kun ti procents hjerte- og lungefunktion, og det har jeg haft gennem otte-ti år. Der skal næsten ingenting til, før jeg bliver forpustet, siger Frank Tromborg, der bevæger sig rundt med en rollator.


Jeg hører ikke til dem, der går rundt og er bange for alt muligt. Men selvfølgelig bliver det godt, når den næste vaccine kommer

Frank Tromborg


Oprindelig er han fra Horsens, men for 30 år siden flyttede han til Fredericia. Han er tidligere keramiker og har også været voksenunderviser. I de seneste måneder har han - ligesom andre beboere - levet med besøgsrestriktioner. Kun to besøgende kan komme i hans lejlighed ad gangen. Han har seks børn, og også børnebørn har været på besøg. Men med afstand på terrassen.

- Så har de leget med xylofonerne, siger Frank Tromborg om de udendørs musikinstrumenter ved plejehjemmet.

Annonce

Er ikke bange

Tirsdagens beskyttende stik mod den frygtede coronavirus var "absolut betryggende". Senere venter det andet og sidste stik i vaccineplanen.

- Jeg hører ikke til dem, der går rundt og er bange for alt muligt. Men selvfølgelig bliver det godt, når den næste vaccine kommer. Så skulle man jo være 100 procent garderet, siger Frank Tromborg.

Mellem hans forklaringer kommer der mange smil. Han har taget en pjece om vaccinationen med til interviewet. Den lægger han på bordet til dagbladet. Og han forudser, at nye coronamutationer kan opstå.

- Jeg tror ikke, det er sidste gang, vi skal forholde os til mikroorganismer, siger han.

Annonce

Håber på kram

På en stol ved siden af sidder sosuhjælper Lena Ravn, som også er vaccineret.

- Jeg håber, at vi kommer tilbage til at give de ældre et kram og hygge lidt mere om dem, end vi kan nu, siger Lena Ravn.

For selvom de fleste beboere og ansatte med plejefunktioner blev vaccineret tirsdag, så er intet ændret endnu. Retningslinjerne gælder stadig. Lena Ravn tror ikke, det ændres, før smittetallene er faldet, og flere er vaccineret.

- Jeg glæder mig til, at vi får åbnet noget mere op igen. For mange af borgerne her vil gerne se nogle flere af deres pårørende, siger Lena Ravn.

Annonce

Et glemt spørgsmål

Frank Tromborg bryder ind og minder journalisten om, at der mangler et spørgsmål.

- Du har ikke spurgt til, om der var bivirkninger. Intet har jeg haft. Og jeg har heller ikke observeret nogen, der har haft det, siger Frank Tromborg.

Det bekræfter Lena Ravn. Og de nikker begge til spørgsmålet, om covid-19-vaccinationen kan anbefales.

Med nedsat hjerte- og lungefunktion var Frank Tromborg ikke i tvivl om, at han skulle have vaccinen. Foto: Søren Gylling
Sosuhjælper Lena Ravn ser frem til, at man kan give de ældre et kram. Men selvom den første vaccine er givet, bliver det næppe lige med det første. Foto: Søren Gylling
Frank Tromborg har ikke oplevet bivirkninger efter covid-19-vaccine. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Danmark

Tre anbefalinger: MeToo på skærmen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce