Annonce
Fredericia

Aalborg er ikke et af de hold, som man skal vinde over - men FHK lægger sig ikke ned på forhånd

Mishels Liaba er fortsat ude med skade, og uden ham er FHK svækket. Nu kommer Aalborg på besøg, og alt andet end en sejr til gæsterne vil være en store overraskelse. Arkivfoto. Søren Gylling
Fredericia HK møder massiv modstand tirsdag aften, hvor mestrene fra Aalborg kommer til thansen Arena. Det ligner ikke en kamp, som FHK kan vinde.
Annonce

Fredericia: Hvis man bare lægger sig ned på forhånd, kan man lige så godt lade være med at møde op.

Det er med udgangspunkt i den sætning, at Fredericia HK går ind til tirsdagens aftenkamp mod de danske mestre fra Aalborg. Det ligner på forhånd en umulig opgave for FHK.

Et billede, som forstærkes af et kig i tabellen.

Aalborg står med 12 point for seks kampe og har gjort rent bord indtil nu.

- Du får mig ikke til at sige, vi ikke tror på sejren. Vi skal sørge for at holde kampen tæt så lang tid som muligt. Er den stadig tæt inden for de sidste fem minutter, kan alt ske, siger FHK-træner Jesper Houmark.

Han kalder Aalborg og GOG for store favoritter til det danske mesterskab. Derfor er det måske heller ikke resultatet i netop denne kamp, der er det vigtigste. Men måske rettere indsatsen efter det grumme nederlag til Kolding.

- Man kan kigge på, hvor mange point Aalborg smider. Det er ikke mange, og det er overraskende, hvis pointtabet sker mod os. Vi går ind til kampen med fokus på os selv. Det er vigtigt, at vi spiller 60 gode minutter, siger Jesper Houmark.

Annonce

En bred trup er smal

Han må fortsat set bort fra Mishels Liaba, som holdes ude på ubestemt tid med en forstrækning i læggen. Rasmus Jensen er på sidelinjen med en rygskade, og Kristian Olsen er det samme med en knæskade. Rune Andersen er ikke på 100 procent, og det betyder, at FHK reelt står uden venstre back.

Nicolaj Nørager spiller på den position, men han er bedst som playmaker og må kun anses som vikar indtil de andre bliver klar. Han skal, i den optimale verden, dele spilletiden med Kristian Stoklund og gøre playmakerpositionen ulæselig for modstanderen.

- Liaba har spillet halvanden kamp for os, og det har tvunget os til at spille med to playmakere i fuld tid. Det er lettere for modstanderen at læse os, når vi kommer med de samme spillere, siger Jesper Houmark og fortsætter:

- Vi roser ofte vores bredde, men bredden har vi ikke haft til rådighed i denne sæson. Det gør os sårbare, siger Jesper Houmark.

Han peger på, at FHK-truppen nok er blevet forstærket i denne sæson, men Mishels Liaba har stort set ikke været med. Rasmus Jensen har siddet ude hele sæsonen, og den spritnye mand Rasmus Boysen måtte ikke spille mod Kolding.

FHK er presset på mandskabet, og det smitter af på resultaterne. Bagkæden består af Nicolaj Nørager, Kristian Stoklund og Anders Kragh Martinussen, som ikke har spillet mange kampe sammen.

- De kæmper med at finde hinanden. Rom blev ikke bygget på en dag, siger Jesper Houmark.

Med alt det i baghovedet, ligner opgøret mod Aalborg Mission Impossible.

- Vi kommer til at gøre vores bedste, siger Jesper Houmark.

Opgøret spilles tirsdag klokken 18.30 i thansen Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce