Annonce
Sport

Aalborg Håndbold skal gøre det umulige mod CL-kongerne

René Schütze/Ritzau Scanpix
De danske mestre fra Aalborg gæster torsdag aften de nifoldige Champions League-mestre fra FC Barcelona.
Annonce

Syv hold i Spanien har forsøgt sig i denne sæson. Fire hold i Champions League det samme. Og Aalborg har selv forsøgt seks gange gennem tiden. Ingen er lykkedes.

FC Barcelona er en mastodont inden for herrehåndbold, og torsdag aften ligner det på forhånd "Mission Impossible" for de danske håndboldmestre fra Aalborg, når holdet gæster Catalonien.

Med ni Champions League-triumfer er Barcelona historiens mest vindende i Europas største klubturnering, og holdet har vist skræmmende styrke indtil videre i denne sæson.

På vanlig vis har holdet på den nationale scene tromlet al modstand ned. Syv sejre i syv kampe med en positiv målforskel på 117 mål. Det giver en gennemsnitlig sejrsmargin på næsten 17 scoringer.

I Champions League har modstanden været lidt hårdere, men fire kampe har alligevel givet fire sikre gevinster med sejre på gennemsnitligt mere end 11 mål.

Der er ikke meget, som peger i retning af, at Aalborg har gode kort på hånden, når man gæster klubben, som har danskerne Kevin Møller og Casper U. Mortensen på kontrakt.

Seks gange har nordjyderne mødt Barcelona gennem tiden - senest to gange i sidste sæson - og seks gange er det endt med spansk sejr.

Aalborg kan dog spille relativt frit. Dels har holdet indledt gruppespillet stærkt med fire sejre, inden man senest tabte til storklubben THW Kiel, og dels forventer ingen, at danskerne skal have point i Barcelona.

Danskerne ligger øjeblikkeligt på tredjepladsen i gruppen, hvorfra seks af de otte hold går videre. Nummer ét og to i gruppen går direkte i kvartfinalerne, mens de fire øvrige skal i playoffkampe om de resterende kvartfinalepladser.

Kampen starter klokken 18.45.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

516 i Fredericia har nu været smittede: 12 flere seneste døgn

Annonce