Annonce
Håndbold

Aalborg løb med DM-guldet

Nicolej Krickau fra Horsens førte GOG i DM-finalen for første gang i 11 år, og han var tæt på titlen i den anden finale, men i den tredje og afgørende kamp søndag var Aalborg bedst i den sidste halve time. Foto: Ole Nielsen
Nicolai Krickau og GOG måtte nøjes med at glæde sig over at være i den første DM-finale i 11 år.

Aalborg: Nicolej Krickau, håndboldtræner for Horsens, måtte gennem hele følelsesregistret i søndagens DM-finale som træner for GOG på udebane mod Aalborg, inden han måtte se nordjyderne løbe med DM-titlen.

Aalborg vandt den tredje finale med 38-32.

Den tidligere Skanderborg-træner var et sølle mål fra at føre GOG til det danske mesterskab i den anden finale i Gudme, men Aalborg vandt med et mål på Fyn, efter at GOG havde vundet den første finale i Aalborg, og så måtte de to hold ud i en tredje kamp i Aalborg.

Det er et flot svendestykke, Nicolej Krickau har præsteret ved at føre GOG i DM-finalen for første gang i 11 år trods skuffelsen i den tredje kamp i Aalborg.

For Niclas Kirkeløkke var det afskedskamp for GOG, fordi han skifter til Rhein Neckar Löwen, og for stregspilleren Lars Hald var det også afskedskamp - og karrierens sidste kamp.

Efter to udesejre i de to første kampe lignede den tredje finale de to første med spænding og jævnbyrdighed.

Første halvleg sluttede 17-17, så alt var åbent før de sidste 30 minutter.

Frank Mikkelsen i GOG-målet spillede med en redningsprocent på 44 i første halvleg, men efter pausen blev han skudt i sænk, så Aalborg bragte sig foran 23-17.

Det gav Aalborg blod på tanden, og GOG formåede ikke at stoppe den nordjyske fremmarch. Aalborg bragte sig foran 30-24 med ti minutter igen.

Henrik Møllgaard var det store navn og hærfører hos nordjyderne.

Lasse Møller og Niclas Kirkeløkke var GOG's store profiler.

Lasse Møller scorede seks mål på otte forsøg i første halvleg, blev overgået af Aalborgs islandske stjernespiller Janus Smarason med syv mål.

Stefan Madsen skrev sig ind i historien som mestertræner i Aalborg ved siden af Peter Bredsdorff og Nikolaj Jacobsen.

Aalborg vandt også pokalturneringen med finalesejr over Skanderborg og kan nu fejre Henrik Møllgaards tilbagekomst fra Frankrig med "The Double" for første gang.

Annonce
Henrik Møllgaard kan juble over, at Aalborg har vundet The Double i hans første sæson i klubben. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce