Annonce
Kolding

ABC Lavpris fik et overskud på en lille million kroner

ABC Lavpris i Vamdrup fik sidste år et overskud på en lille million kroner. Direktør Ejvind Okholm ønsker ikke at kommentere på resultatet. men henviser til en pressemeddelelse, der handler om alle 14 butikker i hele kæden. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Seneste regnskab for ABC Lavpris i Vamdrup viser et overskud på 943.328 kroner. Det er mindre end året før. Virksomhedens ledelse kalder resultatet for tilfredsstillende.
Annonce

Vamdrup: Supermarkedet ABC Lavpris på Industrivej fik sidste år et overskud på 943.328 kroner. Ledelsen betegner resultatet som "tilfredsstillende". Direktør i ABC Lavpris-supermarkedskæden, Ejvind Okholm, ønsker ikke at kommentere årets regnskab i Vamdrup men henviser til, at supermarkedskæden har valgt at udsende en samlet pressemeddelelse for alle 14 butikker.

- Vi har ikke yderligere kommentarer, skriver han i en email til JydskeVestkysten.

Året før fik butikken i Vamdrup et overskud på 1,4 millioner kroner. Dengang forklarede han, at er mange faktorer, der spiller ind på resultatet. Det kan handle om, at butikken har været god til at undgå varespild, altså varer der ikke bliver solgt. Det kan være, at mikset af varer har været anderledes, så de ansatte har solgt dyrere varer. Og så handler det om at have et godt og stabilt personale.

Sidste år sagde han også: "Vi kan godt lægge lidt til i 2019 i forhold til omsætningen, og så skal vi holde indtjeningen".

JydskeVestkysten ville gerne have spurgt, hvad det er, der har gjort, at årets resultatet er faldet med cirka 34 procent i forhold til året før.

I regnskabet for butikken i Vamdrup oplyses det ikke, hvor høj omsætningen er. Omsætningen for alle kædens 14 butikker, så nåede den sidste år op over 1,3 milliarder kroner.

ABC Lavpris

ABC Lavpris-kæden åbnede sin butik i Vamdrup i november 2003.

Dagligvarebutikken har gennem alle årene ligget på Industrivej.

I 2012 blev rammerne for små og butikken blev udvidet med et nyt, stort lager. Hermed kunne det tidligere lager blive en del af butikken, der i dag råder over mere end 3.000 kvadratmeter.

Den første ABC Lavpris-forretning blev i 1981 stiftet i Videbæk af fætrene Esper og Henning Tobiasen. I dag består kæden af 14 butikker, der har omkring 650 ansatte, og omsætningen har rundet 1,3 milliarder kroner om året.

Annonce

Ny butik i kæden næste år

Kædens butikker kører med cirka 6000 varenumre i det faste sortiment, og derudover sælges mange varepartier til spotpris. Samlet set giver alle supermarkederne i kæden et overskud efter skat på tæt ved 34 millioner kroner. Det er en lille halv million kroner højere end året før. Også det resultat kalder ledelsen i ABC Lavpris for tilfredsstillende.

- Omsætningen er vækstet pænt, og dette er hjulpet godt på vej af en stigende kundestrøm, udtaler Ejvind Okholm i pressemeddelelsen.

Her fortæller han videre, at supermarkedskæden i de kommende år står over for større investeringer i et nyt it-system og nye køle- og fryseanlæg.

I pressemeddelelsen står, at kæden har købt en grund i Fredericia og i starten af 2021 forventer at åbne en ny butik her. Ejvind Okholm roser personalet og ser positivt på de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce