Annonce
Læserbrev

Absurd teater for åbent tæppe

Vi istemmer koret af fredericianere, der hylder teatret for dets kunstneriske bedrifter. Teatret har været med til at løfte byen og gør det stadig. Derfor er ansvaret også ekstra stort for at holde næsen i sporet og tage godt vare på succeserne.

Læserbrev: Fredericia Teater har for åbent tæppe endnu engang fremvist en tragedie af et regnskab. Konsekvenserne for teatrets ansatte er selvsagt til at få øje på med afskedigelse af 23 pct. af dem. Vi står tilbage med en følelse af et kæmpe tillidsbrud i forhold til den tillid, som kommunen har vist teatret ved at understøtte det økonomisk og placere en masse goodwill i teatrets hænder.

Det forekommer mest af alt som et absurd og paradoksalt teaterstykke, at et teater kan være så succesfuldt, få så meget opbakning, sælge så mange billetter og alligevel generere så stort et underskud. Man skal ikke være revisor eller økonomikonsulent for at konkludere at et underskud på 20 mio. bør få konsekvenser for teatrets ledelse. Hvorfor man ikke har fundet en økonomidirektør endnu, der har indsigt nok til at navigere fornuftigt i succesfyldt farvand, er os en kæmpe gåde. Det samme er det, hvordan en strategi kan ramme så meget forkert så hurtigt.

Vi istemmer koret af fredericianere, der hylder teatret for dets kunstneriske bedrifter. Teatret har været med til at løfte byen og gør det stadig. Derfor er ansvaret også ekstra stort for at holde næsen i sporet og tage godt vare på succeserne. Det har man ikke gjort på Fredericia Teater, og det bør få konsekvenser for ledelsen af teatret. Det bør skærpe opmærksomheden markant fra kommunens valgte og få kommunalbestyrelsen til at lægge en ny strategi, for hvordan man håndterer teatret politisk.

Fredericia Teater skal overleve, og derfor bakker vi i SF også op om, at Fredericia Kommune stiller en garanti og tillader afdragsfrihed de næste fire år. På den anden side vil vi ikke være med til at udskrive blankochecks til teatret med den ene hånd og fjerne midler fra velfærd med den anden. Når det sker kan vi i SF Fredericia ikke længere bakke op.

Vi er nysgerrige på, hvilken rolle kommunalbestyrelsens to udpegede i Fredericia Teaters bestyrelse: Pernelle Jensen, V. og Ole Steen Hansen, S. har spillet, hvor meget de har vidst, og hvor meget kommunalbestyrelsen generelt har vidst. Det virker problematisk, at man på den ene side kan være udpeget til teatrets bestyrelse, hvor man håndterer et underskud og så på den anden side sidde med i økonomiudvalget, der garanterer for lån og beslutter at bruge midler på at understøtte det.

Vi er nysgerrige på, hvorfor der ikke fra byrådets udpegede bestyrelsesmedlemmer er sagt fra i tide og meldt tydeligere tilbage til økonomiudvalget.

Vi håber, at kommunalbestyrelsesmødet mandag 3. februar kommer til at afspejle, hvor meget diskussionen og frustrationen har fyldt på Fredericias gader, og at der også er et fokus på at få placeret et ledelsesmæssigt ansvar for budgetfadæsen. Vi mener, at det endelige ansvar ligger hos bestyrelsesformand Gitte Lillelund Bech.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Debat For abonnenter

Kære politikere - er der ikke stemmer i streetsport?

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fredericia

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia vandt på Amager og hænger på i toppen: Derfor lykkedes det efter tre nederlag på stribe

Fredericia

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Annonce