Annonce
Fredericia

ADP anlægger brandvej for en sikkerheds skyld

Gravemaskinerne er i gang med at etablere en brandvej mellem Centerhavnsvej/Holstensvej og virksomheden Samtank. På arealet, hvor vejen skal placeres, lå tidligere i mange år et olieudleveringsdepot. Foto: Nana Hanghøj
ADP A/S har sendt gravemaskinerne i gang for at anlægge en brandvej fra Centerhavnsvej til virksomheden Samtank. Vejen skal give beredskabskøretøjer hurtig og direkte adgang til risikovirksomheden, hvis uheldet skulle være ude.

Fredericia: Havneselskabet ADP er i gang med anlæg af en godt 110 meter lang brandvej mellem Centerhavnsvej og virksomheden Samtank. Vejen løber stort set parallelt med Holstensvej.

- Men vi får en vej, som vil give beredskabet en direkte vej til virksomheden, hvis uheldet skulle ske, siger direktør for ADP A/S Rune Rasmussen, der ser vejprojektet som rettidig omhu.

Vejanlægget er i gang hen over arealet, hvor der tidligere var udlevering og oplag af olieprodukter. Anlægget blev lukket ned i 2005, bygningerne fjernet, og olietanke gravet op.

I forbindelse med anlægget af brandvejen bliver der gravet et lag jord af, før man kan begynde opbygning af vejen, som skal ske med nedbrydningsmaterialer fra bygninger på Centerhavnsvej og Vesthavnsvej. Materialerne har ligget i depot på hjørnet af Strandvejen-Holstensvej.

Der skrabes 900 ton muldjord af, der hvor vejen skal bygges op. Jorden lægges i mellemdepot, så det kan undersøges, om den eventuelt kan genindbygges i vejen eller indeholder stoffer, der betyder, at den skal renses.

Annonce

Samtank har styr på benzin og olie

Samtank A/S er et lagerselskab for flydende produkter med speciale inden for olie- og benzinprodukter, men oplagrer også andre flydende produkter.

Virksomheden sørger for losning/lastning af skibe, oplagrer i tanke og stiller udleveringsfaciliteter til rådighed for kunderne.

Anlægget i Fredericia udgør et af selskabets tankanlæg, som er fordelt på fire byer i hele landet. Hovedkontoret er placeret i Aarhus.

Samtank A/S er ejet af YX Danmark A/S og OK a.m.b.a. og håndterer i følge selskabets hjemmeside 40 pct. af det danske benzinmarked og 30 pct. af det totale olie marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce