Annonce
Fredericia

ADP bød naboer på krantur og dialog om støv

Det giver et pust af støv, når polygrabben tager en bid af metalstakken, men det er begrænset, konstaterede naboerne fra lystbådehavnen, som torsdag fik en fremvisning af håndteringen af metallet. Søsportsklubberne har været nervøse for, om der ville kunne sprede sig flyverust til lystbådene, men ADP har stort fokus på, at der ikke sker gener for omgivelserne. Foto: Peter Leth-Larsen
Søsportsklubber var inviteret en tur med i kranen for at følge udskibning af metal fra kaj til skib. ADP A/S vil være i tæt dialog med naboerne for at imødekomme problemer med blandt andet støv.

Fredericia: Naboskabet mellem søsportsklubber og erhvervshavnen har været udfordret de seneste år, men nye vinde blæser over Møllebugten. Torsdag havde ADP A/S således inviteret formændene for lystbådehavnens søsportsklubber på besigtigelse af den nye aktivitet med udskibning af tonsvis af metalaffald.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at undgå, at der er gener for omgivelserne, og vi har en række værktøjer, vi kan tage i brug. Vi har mulighed for at overspule metallet for at undgå støv, og vi følger håndteringen meget nøje, så det bliver håndteret så hensigtsmæssigt som muligt, siger driftschef Morten Højrup.

De to formænd blev vist rundt på pladsen og fik mulighed for at følge udskibningen fra en af de store kraner.

- Det så fint ud, og jeg tror på, at de gør alt, hvad der er muligt for at undgå gener. Der var begrænset med støv fra håndteringen, så det ser positivt ud, siger Lars Nielsen, formand for Fredericia Fritidssejlerklub - tidligere motorbådsklubben.

Der var begrænset med støv fra håndteringen, så det ser positivt ud.

Formand for Fredericia Fritidssejlerklub Lars F. Nielsen

Radiokontakt

Der er tæt kontakt mellem kranførerne højt over jorden, havnearbejdere ved lugerne på skibet og mandskabet på jorden.

- De har hele tiden radiokontakt, så der både sikkerheds- og miljømæssigt tages de rigtige forholdsregler, siger Morten Højrup.

Søsportsklubberne har siden, metalhåndteringen blev rykket ind på havnen i 2018, udtrykt nervøsitet for, at der kunne opstå gener med flyverust ind over sejlbådene.

- Men vi har en god dialog med havnen, og jeg er sikker på, at de gør alt, hvad de kan for at det ikke sker, siger Lars Nielsen.

ADP er helt opmærksom på udfordringerne og har derfor lagt op til den tætte kontakt.

- I forhold til andre tørvarer kan vi flytte håndteringen i forhold til vindretningen, så der ikke er gener. Det kan vi ikke med metallet, fordi der er tale om en fast plads, men vi har skarpt fokus på, at vi ikke påvirker omgivelserne, siger Morten Højrup.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce