Annonce
Erhverv

ADP og PFAs milliardinvestering: Navnet bliver...

Taulov Transportcenter bliver omdømt til Taulov Dryport. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Parterne kommer i fællesskab til at udvikle det nye multimodale transport- og logistikcenter. ADP får aktiemajoriteten.

Annonce

Fredericia: ADP og PFA underskrev 2. oktober aftalen om et joint-venture selskab, der skal udvikle Danmarks multimodale transport- og logistikcenter i Taulov.

Med samarbejdet skifter de multimodale aktiviteter navn til Taulov Dryport. Navnet "Dryport" henviser til "tørhavn", hvor ADP overfører sin viden fra drift af traditionelle havne til udvikling af et transport- og logistikcenter i baglandsarealet til Fredericia Havn. Det skiver ADP i en pressemeddelelse.

Den første store investering er køb af jord. ADP og PFA køber erhvervsarealer på cirka 500.000 kvadratmeter for et trecifret millionbeløb.

- Købet af 500.000 kvadratmeter jord med direkte placering op ad jernbanen i Taulov lige ved siden af vores eksisterende 200.000 kvadratmeter areal betyder, at vi nu sammen med PFA kan realisere vores ambitiøse strategi om etableringen af Taulov Dryport med moderne lager- og logistikdomiciler til den danske transportsektor, skriver administrerende direktør i ADP, Nils Skeby.

Taulov Dryport

Samarbejdsaftalen mellem ADP og PFA er underskrevet 2. oktober. ADP har 51 procent af aktiemajoriten i joint-venture selskabet Taulov Dryport.ADP købte i 2014 de første 200.000 kvadratmeter jord i Taulov og har siden investeret et tocifret millionbeløb i opførelsen af det første lager- og logistikdomicil på 4.500 kvadratmeter.

ADP A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

PFA er Danmarks største kommercielle pensionsselskab og forvalter over 500 milliarder kroner for 1,2 millioner pensionskunder.

Annonce

Taulov Dryport og Fredericia Havn skal være omdrejningspunkt

Ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, er meget tilfreds med indgåelsen af joint-venture aftalen, som understøtter PFA's fokus på flere investeringer i logistikejendomme.

- Det her er den første investering af sin art for PFA, og den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for for eksempel ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder, udtaler Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

ADP har i flere år arbejdet med idéen om at koble forskellige transportformer sammen i knudepunktet Taulov. Ifølge ADP bliver omladningen af gods et markant skridt på vejen mod fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger. Her er planen, at Taulov Dryport og Fredericia Havn bliver omdrejningspunktet.

- Ved at lade Taulov Dryport, som det multimodale transportcenter nu kaldes, operere sammen med vores erhvervshavn i Fredericia kan vi tilbyde den danske transport- og logistiksektor hele logistikkæden, forklarer Nils Skeby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce