Annonce
Erhverv

ADP vil bygge nye pakhuse til 15 millioner - her er planen

I 2016 opførte ADP A/S sit tredje pakhus. Nu er der behov for yderligere kapacitet påpeger havnedirektør, som håber på grønt lys til to pakhuse ved Holstensvej. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Den stort set tomme grund ved den tidligere skinnesvejsecentral på Holstensvej skal rumme to nye pakhuse. De vil være gevinst både for havnen og byen, mener havnedirektør. Bestyrelsen skal træffe beslutning om 14 dage.

Annonce

Fredericia: Direktør for ADP A/S, Nils Skeby, håber at få først bestyrelsens og siden kommunens accept til at opføre to nye pakhuse på selskabets areal på Holstensvej.

ADP ejer arealet hvor den tidligere skinnesvejsecentral var placeret.

- Bestyrelsen får forelagt projektet den 21. november, og jeg håber, at de siger ja. Vi bruger stort set ikke arealet i dag til andet end lidt stål og andet stykgods. Vi har til gengæld et behov for mere pakhus-kapacitet, så derfor har vi planlagt at opføre to nye pakhuse. Det kræver en ny lokalplan for arealet, og den håber vi at få kommunens opbakning til, siger direktør for ADP A/S Nils Skeby.

De to pakhuse vil koste omkring 12-15 mio. kroner at opføre, og vil give Fredericia Havn en øget fleksibilitet i forhold til at kunne trække kunder ind. Samtidig vil pakhusene kunne fungere som en buffer mellem havnen og byen.

- Vi tror, at de vil kunne fungere som en slags støjmur mellem bebyggelsen ovenfor Strandvejen og havnen. Fra kvarteret får vi ind imellem klager over støj fra containerhåndteringen, så vi tror, at pakhusene kan være en fordel både for os og borgerne, siger Nils Skeby.

Det er vitalt for os, at vi har kapacitet til at handle hurtigt, når kunderne er der. Ellers sejler de videre til næste havn.

Nils Skeby, adm. direktør for ADP A/S
Annonce

Vitalt med plads

Pakhusene skal kunne indeholde alle former for bulkgods altså tørgods.

- Indimellem går det meget stærkt, når en kunde har behov for at komme af med en last af tørvarer. Vi har ikke så stor kapacitet i pakhusene, som vi kunne ønske, så derfor har vi bedt om bestyrelsens accept af, at vi kan investere i de nye pakhuse, siger Nils Skeby.

Hvis kunderne ikke kan få plads i pakhuse i Fredericia, så sejler skibet videre.

- Behovet kan opstå pludseligt, og hvis vi ikke kan tilbyde at tage varerne ind, mister vi den indtjening, siger Nils Skeby.

Der kan være ledig kapacitet i pakhusene i ADP's havn i Middelfart, men omladningen fra skib til lastbil og transporten til Middelfart er et fordyrende led.

- Så sejler de hellere lasten til en ny havn, derfor er det vitalt for os, at vi har ledig kapacitet, siger Nils Skeby.

Hvis alle parter godkender projektet, håber havnedirektøren, at pakhusene kan stå klar til brug i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce