Annonce
Fredericia

Adresser klar på testcentre - blot ikke i Fredericia

I denne uge har Region Syddanmark haft etableret mobilt testcenter for corona i Korskærparken. Regionen leder efter flere ugers søgen stadig efter den rette placering for et fast testcenter i Fredericia. De øvrige mindre testcenter har regionen fundet adresser til. Arkivfoto: Morten Kiilerich
Mens Region Syddanmark fredag har meldt ud, hvor der placeres mindre testcentre rundt i regionen, så mangler adressen i Fredericia stadig. Der ledes på højtryk i samarbejde med kommunen, men flere faktorer spiller ind, forklarer regionsrådsformand.
Annonce

Fredericia: Der er sat adresse på samtlige de corona-testcentre, som Region Syddanmark placerer rundt om i regionen, blot ikke i Fredericia.

- Vi leder på højtryk, men der er forskellige betingelser, som skal være opfyldt. Selv om der er tale om en ekstraordinær situation, skal vi også se på skatteborgernes penge, og det betyder, at vi skal have et lejemål, vi kan komme fra, når vi ønsker det, siger formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).


Selv om der er tale om en ekstraordinær situation, skal vi også se på skatteborgernes penge, og det betyder, at vi skal have et lejemål, vi kan komme fra, når vi ønsker det.

Formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V)


Torsdag pegede viceborgmester Susanne Eilersen (DF) på, at testcentret var tiltænkt en placering ved EUC Lillebælt, men Stephanie Lose fastholder, at flere muligheder er i spil, og at der endnu ikke er underskrevet lejekontrakt med nogen.

- Det er vigtigt, at vi finder den helt rigtige placering, og at vi som sagt kan komme overens med lejebetingelserne, siger Stephanie Lose.

- Hvorfor er det så meget vanskeligere i Fredericia end i Tønder, Middelfart eller Nyborg, hvor I har indgået aftaler?

- Det ved jeg ikke, men det er blot ikke lykkedes endnu at finde det rette, siger Stephanie Lose.

Annonce

Senest 1. december

I Middelfart har regionen indgået aftale om, at placere et testcenter bag Middelfart Sygehus på P.V. Tuxensvej 14. Det åbner den 16. november. Andre af de små testcentre åbner på tirsdag.

- Er det planen, at testcentret i Fredericia skal være klar til at åbne den 16. november også?

- Vi har lovet at testcentrene er klar inden 1. december, og det skal det i Fredericia også være. Får vi indgået en aftale inden, og kan blive klar til at åbne før, så gør vi det, siger Stephanie Lose.

- Står det fast, at det ikke bliver ved sundhedshuset?

- Der er stor interesse for at placere aktiviteter i sundhedshuset, og det sker meget. Vi har i placeringerne af testcentrene lagt vægt på, at de ikke ligger for sig selv, siger Stephanie Lose.

Økonomiudvalget drøftede mandag testcentrene, og det var under den debat, at Susanne Eilersen forstod, at testcentret skal placeres ved EUC Lillebælt, men der er ingen aftale på plads, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

- Det er heller ikke op til os at melde ud, hvad regionen ønsker. Det er Region Syddanmark, som både skal drive og finansiere testcentrene, så vi arbejder alene sammen med dem om at finde en god placering. Det arbejde er i fuld gang, siger Jacob Bjerregaard.

Adresser på plads

Teststationerne er blevet placeret alle steder undtagen i Fredericia.

Grindsted: Vesterbrogade 9-11, 7200 Grindsted. Åbner 2. november.

Nyborg: Grejsdalen 18, 5800 Nyborg. Åbner 2. november.

Haderslev: Grønningen 1A, 6100 Haderslev. Åbner 2. november.

Middelfart: P.V. Tuxensvej 14, 5500 Middelfart. Åbner 16. november.

Tønder, Nordre Industrivej 5A, 6270 Tønder. Dato ikke klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nils Skeby er en modig mand

FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Fredericia For abonnenter

Sportsmarkedsføring kommer på dagsordenen i december - DF ønsker orientering og borgmester er klar

Annonce