Annonce
112

Adskillige fredericianske slagsbrødre: Tre sendt med toget hjem - to røg i detentionen

To mænd måtte sove rusen ud i detentionen, efter de blev anholdt to forskellige steder natten til lørdag i Fredericia. Fælles for dem begge var, at de var kraftig påvirkede af både alkohol og stoffer - og så ville de gerne i slagsmål med andre. Arkivfoto: Palle Herløv
Der var rigeligt at lave for Sydøstjyllands Politi i løbet af fredag og natten til lørdag. Især de mandlige nattelivsgæster, som havde svært ved at holde næverne i ro, fylder døgnrapporten.

Fredericia: I de tidlige morgentimer måtte tre mænd i alderen 18-19 år eskorteres til toget mod Fredericia på Vejle Banegård. Der var ifølge vagtchef ved Sydøstjyllands Politi ’rigtig dårlig stemning på banegården’, hvor tre personer overfaldt en anden, og derfor blev et par patruljer sendt til banegården.

En patrulje fik fat i tre mænd fra Fredericia, og de blev pænt sendt med toget sydpå.

Annonce

Slagsbrødre anholdt

I Prinsessegade havde en 24-årig fredericianer en så voldelig og generende adfærd, at han endte med at ryge i detentionen. Der forblev han indtil 09.30 lørdag morgen. Kort efter klokken fire gik han rundt på gaden og generede andre gående.

Manden var ifølge vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz, tydeligt påvirket af både alkohol og stoffer. Han blev sigtet for voldelig optræden og blev altså også anholdt.

En times tid tidligere var det en 26-årig mand fra Horsens, der ikke kunne opføre sig ordentligt. Han begyndte at slås med en anden gæst på Old Irish Pub, og da han også var påvirket af både alkohol og stoffer, endte han også med at ryge i detentionen.

Ifølge vagtchefen var den påvirkede horsensianer stadig bag lås og slå lørdag formiddag.

To indbrud

Klokken 01.10 kunne en 21-årig lokal mand heller ikke holde næverne i ro. Han startede et slagsmål med en anden gæst på Q-Tip i Gothersgade. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af restaurationslovgivningen.

Sydøstjyllands Politi kan ligeledes berette om to indbrud på Thygesminde Allé i Fredericia. Det første blev anmeldt fredag aften klokken 22.37. Husets beboere forlod adressen i onsdags klokken otte, og da de sent fredag aften kom hjem, var vinduet til stuen brudt op. Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra villaen.

Det var der derimod fra det andet hus. Mellem klokken 16 og 22 fredag er der her forsvundet guld- og sølvsmykker. Indbrudstyvene var kommet ind gennem et vindue til et værelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce