Annonce
Motorsport

Afbud kan sende DM i favnen på Ib Kragh

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard kan vinde DM i weekenden, hvis de kører sig til en god placering. Foto: IK Motorsport
Når sidste afdeling af DM i rally køres i weekenden, står forsvarende mester Ib Kragh med gode chancer for at hente mesterskabet. Den førende bil stiller ikke op til løbet.
Annonce

Juelsminde: Ib Kragh har været den evige to'er i denne sæsons DM-serie i rally. Foran ham har Kristian Poulsen sat sig solidt på den samlede føring med en serie af førstepladser, men i den afgørende afdeling, der køres denne weekend, kan Ib Kragh stryge til tops - for første gang i sæsonen.

Kristian Poulsen stiller nemlig ikke til start i DM6, der køres i og omkring Haderslev.

- Det giver så Ditte og mig en mulighed for at komme forrest i tabellen, men skal jeg være ærlig, er det ikke lige min måde at vinde et Danmarksmesterskab på, siger Ib Kragh i en pressemeddelelse.

- Men vi skal heller ikke glemme, at vi stadigvæk skal i mål, og at vi også skal have et godt resultat i det sidste løb. I år har det været meget tæt. Der har kort og godt ikke været plads til, at man begår en lille fejl og snurrer rundt, for så sætter man nemt 15 sekunder til. Det gælder kort og godt om at være klar allerede fra den allerførste hastighedsprøve, siger han.

For Horsens-kører Jesper Bisted handler løbet om at forsætte en god sæson. Han er nummer syv i DM, og det er han godt tilfreds med.

- Stabilitet, høj fart og flotte placeringer har gået hånd i hånd dette år, og Jesper er fast besluttet på at afslutte med både en dedikeret indsats og gerne med et flot slutresultat, lyder det i en pressemeddelelse fra Horsens-køreren.

Han står foran et huskøb og glæder sig til at få lidt mere tid på hænderne, når sæsonen er slut.

Det giver så Ditte og mig en mulighed for at komme forrest i tabellen, men skal jeg være ærlig, er det ikke lige min måde at vinde et Danmarksmesterskab på.

Ib Kragh, rallykører

Annonce

Far og søn i duel

En, der heller ikke kan vide sig sikker på at vinde guld, er Kurt Mejer fra Horsens. Han og sønnen Heino kører i hver sin bil i det historiske DM, og da Heino Mejer måtte udgå i sidste løb med en bøvlet defekt, så det ud til, at Kurt Mejer ville tage guldet. På daværende tidspunkt lignede det nemlig, at Heino Mejer ikke ville kunne få bilen klar til det sidste DM. Men:

- Vi har knoklet nat og dag for at skaffe de rigtige reservedele, så vi kan få samlet en konkurrencedygtig motor. Det ser nu ud til at lykkes. Min far og hans codriver Steen Bøgelund skal ikke vide sig for sikre på guldet. Vi vil kæmpe for at nå tilbage på toppen af podiet, når pokalerne skal fordeles, siger Heino Mejer.

Konkurrencen er mellem far og søn er ikke værre, end at faderen har hjulpet med at få bilen på højkant. - Ja, der er en intern konkurrence i teamet. Sidste gang trak vi det længste strå. Vi har sammen med Heino kæmpet for at få hans motor klar, så vi kan få en fair konkurrence i årets sidste rally, siger Kurt Mejer.

Anderup El Rally har centrum på Niels Bohrsvej 10 i Haderslev. Starten går lørdag klokken 12.01.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Fredericia For abonnenter

Else Warming fra Fredericia gjorde rent i 25 år, men faldt: Blev starten på et langt og smertefuldt forløb

Annonce