Annonce
Kultur

Afdød kunstner udstiller på plejehjem

Ny udstilling på Meta Mariehjemmet med nogle af Jes Dueholm Jessens billeder. Han var meget produktiv, og hans enke, Ellen viser omkring 30 af dem frem til udgangen af februar. Arkivfoto: Mette Mørk
Ellen Dueholm udstiller 30 af sin afdøde mands store produktion. Udstillingen kan ses frem til udgangen af februar.
Annonce

Gadbjerg: Det er en lidt speciel udstilling, der i den kommende tid kan ses i gallerigangen på Meta Mariehjemmet.

For det ikke udstilleren Ellen Dueholm Jessen, der har skabt værkerne. Det har derimod hendes afdøde mand Jes Dueholm Jessen, der døde i 2006.

Her vil man kunne få et godt indblik i hans kunstneriske evner. Primært vil man kunne se hans kendte akvareller med blandt andet norske motiver, men også motiver fra Mallorca og såmænd også motiver fra Gadbjerg egnen.

- Oplevelsen omsættes til maleriet, og maleriet er jo ikke naturen. Akvarellen er farve, vand og papir, det giver andre oplevelser, når jeg får farven til at blande sig med vandet i spændende forløb henover det ru papir, og når det lykkes at styre penslen. Naturmaleri som mit er bedst, når det gennem farve, linje, rytme og komposition udtrykker en sandelig naturoplevelse, som genopleves hos beskueren, sagde han selv en gang.

Udover akvarellerne vil man kunne se hans knapt så kendte værker, hvor han de sidste år han levede eksperimenterede med computer grafik.

På en tur til Rom i starten af 2006 blev Jes Dueholm inspireret af den romerske oldtids mure og rum og af et besøg i Pompei. Her tog han omkring 600 digitale fotos.

En del af disse billeder bearbejdede han og gjorde dem til digitale kunstværker. Billederne lod han printe på en transparent folie, der blev monteret på klar akryl, hvilket giver en speciel tredimensionel effekt.

Da Jes Dueholm Jessen levede, sagde han dengang om sine kunstværker:

- Mine akvareller bliver delvis til ude i naturen. Jeg er afhængig af den direkte oplevelse og prøver at indfange det væsentlige i motivet. Det er det foranderlige: vejrets, lysets, årstidernes skiften. Billederne skal fortælle om en oplevelse i naturen. Men også om en oplevelse med billedet, hvor man vender opmærksomheden bort fra naturen og koncentrerer sig om billedet.

Udover udstillingen er der mulighed for at købe kort med forskellige motiver af Jes Dueholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Alarm 112 For abonnenter

Tumult i retten: Syv personer blev anholdt forud for LTF-sag fra Fredericia

Annonce