Annonce
Fredericia

Penge i skralderen: Næste år bliver det dyrere at få tømt spanden

Faldende priser på blandt andet pap og papir er en af årsagerne til, at det bliver dyrere at få tømt skraldespanden i 2020. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Renovationstaksterne stiger på grund af mindre mængder affald.

Fredericia: Det bliver omkring 10 procent dyrere at få tømt skraldespanden i 2020, hvis politikerne i miljø- og teknikudvalget godkender de nye takster, som forvaltningen har lagt op til.

Det er lavere priser på genanvendelige materialer, der har en del af forklaringen på de højere takster. Kina er stoppet med at modtage genbrugsplast, og samtidig er det blevet dyrere at behandle plastic, fremgår det af indstillingen til politikerne.

De seneste år er priserne ligeledes faldet på indsamlet pap og papir ligesom på metal.

Samtidig er Fredericia Kommune i færd med at etablere en ny indsamlingsordning, hvor alt organisk affald - og altså ikke kun grønt affald, som i dag - skal indsamles.

Den nye ordning kræver investeringer i beholdere og blandt andet nedgravede beholdere, ligesom der skal investeres i information.

- Indførelsen af de nye ordninger et stort arbejde i forhold til formidling og vejledning af borgere, hvis ordningerne skal blive en succes, fremgår det af dagsordenen til politikerne.

Det stiger det til

Taksterne på renovation ændrer sig fra 2019 til 2020.

90 liter beholder restaffald: 2.172 kr. til 2.443 kr.

140 liter beholder restaffald: 2.745 kr. til 3.117 kr.

190 liter beholder restaffald: 3.317 kr. til 3.791 kr.

140 liter beholder til grønt affald: 926,25 kr. til 604 kr.

Lejligheder pr. enhed: 2.244 kr. til 2.599 kr.

Ombytning af beholder: Fortsat 250 kr.

Ændringerne er betinget af, at politikerne godkender taksterne.

(Kilde: bilag takstoversigt, Fredericia Kommune)

Billigere grøn spand

Det er næsten over hele linjen, at priserne stiger. En 140 liters beholder bliver således 370 kroner dyrere at få tømt, mens den største beholder på 190 liter bliver næsten 500 kroner dyrere at få tømt årligt.

Kun en enkelt beholder bliver til gengæld billigere. Beholderen til grønt affald bliver ifølge takstbladet på dagsordenen 300 kroner billigere at få tømt i 2020. Prisen falder fra godt 900 kroner til godt 600 kroner årligt.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Annonce