Annonce
Fredericia

Afløser på plads: Meny får ny købmand fra Struer

Morten Birkebæk, der i tre år har været købmand i Struer, bliver ny købmand i Meny i Fredericia. Han starter senest 1. november. Arkivfoto: A.P. Christensen
Dagrofa har ansat 41-årige Morten Birkebæk, som købmand for Meny i Fredericia. Han starter senest 1. november.

Fredericia: Manden, der fremover skal stå i spidsen for Meny i Fredericia, er fundet. Dagrofa, som ejer supermarkedskæden Meny, sætter den 41-årige købmand Morten Birkebæk i spidsen for holdet i Fredericia.

- Jeg har altid drømt om at være med til at starte en ny butik, så det er en gave at få lov til at være med til at udvikle en næsten ny butik. Jeg glæder mig meget til at starte, siger Morten Birkebæk.

Købmanden, der har arbejdet i butik i 24 år, viste også interesse for jobbet som købmand, sidst stillingen var ledig. Dengang blev supermarkedets første købmand, Henrik Eriksen, ansat. Han fratrådte stillingen midt i august kun et halvt år efter åbningen af butikken.

Morten Birkebæk kommer fra Meny i Struer, hvor han har været købmand i tre år. Han bor i dag i Aulum mellem Herning og Holstebro, men flytter til Fredericia, når han har fundet en bolig her. Den nye købmand starter i Fredericia senest den 1. november, da han skal overdrage sin nuværende forretning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce