Annonce
Fredericia

Aflever dit portræt og kom med på nyt billedtæppe fyldt af fredericianere

Britta Egebjerg (tv) og Karen Hvidbjerg Thomsen (th) har planer om at sy et stort borgertæppe med portrætter af alle mulige fredericianere. På tværs af skel, status og køn. Fra fortiden til nutiden. De opfordrer byens borgere til at hjælpe med råmateriale og indlevere billeder frem mod Trekantområdets Festuge i august og september, hvor tæppet laves færdigt. Foto: Morten Kiilerich

To kunstnere sammen om projekt senere på sommeren, når Trekantområdets Festuge afholdes. En slags collage over helt almindelige fredericianere før og nu.

Fredericia: Når Fredericia og en række andre kommuner fejrer Trekantområdets Festuge fra den 24. august til den 2. september, skabes et såkaldt borgertæppe, som alle kan blive en del af.

- Ja, vi beder om at få portrætter indleveret, og de skal syes sammen til et stort tæppe med et bagklæde, forklarer kunstfotograf Britta Egebjerg og billedkunstner og skulptør Karen Hvidbjerg Thomsen.

Idéen er en collage, som bliver til under festdagene. Britta Egebjerg og Karen Hvidbjerg Thomsen slår et telt op på Rådhuspladsen og komponerer portrætterne til en helhed, der hænges op ved en åben fernisering og bliver på pladsen et stykke tid. Herefter vil billedtæppet kunne vandre rundt og udstilles andre steder, fortæller de to initiativtagere. De får hjælp til arbejdet af Fredericia Produktionsskole.

Annonce

Aflever dine portrætter her:

Man kan aflevere billeder hos Karen Hvidbjerg Thomsen i hendes container Artboxen, i C-byen på Gl. Havn, søndage fra klokken 12 til 16, tirsdage fra 16-20, eller efter aftale på telefon 40 45 46 72.Eller i Kurts Kaffebar, Jyllandsgade 39, mandag til onsdag fra klokken 8 til 17.30, torsdag og fredag fra 8 til 18 og lørdag fra klokken 9 til 15.

Endelig kan billeder sendes til de to kunstnere på Facebook Borgertæppet - Et kunstprojekt i Fredericia.

Sådan kunne et borgertæppe se ud. Foto: Morten Kiilerich

På tværs af tid og skel

- Vi vil gerne fortælle historien om fredericianerne på tværs af køn, alder, social status og tid - fortid og nutid - og samle det hele til byens dna, forklarer Karen Hvidbjerg Thomsen.

- Og det skal være stort. Så alle er velkomne til at aflevere portrætter eller kopier af portrætter, nye og gamle, som vi må få og bruge, supplerer Britta Egebjerg.

Det kan være fotografier, malerier eller portrætter i andre udtryksformer. Blot skal de kunne syes sammen. Billedet får man ikke igen. Så kopier kan overvejes. Borgertæppet må også gerne vise billeder af historisk kendte bysbørn, hvis man ligger inde med dem.

Børn og elever involveres

- Vi vil også invitere børnehaver, skoler og foreninger til at samle ind, siger Britta Egebjerg.

Humlen er, at så mange portrætter som muligt vil gøre projektet mere spektakulært.

Vejle Amts Folkeblads og Fredericia Dagblads VAF-Fonden støtter borgertæppet med 10.000 kroner, og borgertæppet og de to kunstneres honorar og deres materialer er også finansieret af Trekantområdet Danmark og kommunerne bag Trekantområdets Festuge. Desuden skæpper private sponsorer i kassen, så værket kan realiseres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce