Annonce
Fredericia

Aflysning vendes til flytning - julekoncert bliver med forårstoner

Postorkestret finder nu forårstonerne frem og flytter julekoncerten til 28. februar. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fredericia Postorkester aflyste fredag formiddag årets julekoncert den 13. december på Fredericia Teater. Koncerten opgives dog ikke helt - den bliver gennemført som forårskoncert den 28. februar.

Fredericia: Der bliver ingen julekoncert med Fredericia Postorkester hverken i Tøjhuset den 6. december eller på Fredericia Teater den 13. december. Til gengæld gennemfører postorkestret en forårskoncert.

- Vi har besluttet ikke af aflyse, men i stedet at flytte koncerten. Det bliver naturligvis ikke med julemusik, men med musik inspireret af foråret, siger formand for Fredericia Postorkester Betina Lyngsø.

Hun traf fredag den tunge beslutning at aflyse julekoncerten, som orkestret ellers havde set frem til med forventning. De seneste år har det været svært for postorkestret at indtage teatret på grund af de store musicalforestillinger. Men i år skulle det være.

Annonce


Vi har besluttet ikke af aflyse, men i stedet at flytte koncerten. Det bliver naturligvis ikke med julemusik, men med musik inspireret af foråret.

, Formand for Fredericia Postorkester Betina Lyngsø


Fredag formiddag stod det endnu uklart, om corona-restriktionerne der rammer koncerten, ville blive ophævet. Fredag eftermiddag meddelte Sundhedsministeriet imidlertid, at restriktionerne forlænges til og med den 13. december.

Amatører rammes

Restriktionerne rammer orkestret, fordi der er tale om amatørmusikere. Det betyder, at de højest må være 10 på scenen.

Orkestret kunne også vælge at optræde under reglen om, at der må være 500 til koncert, men så skal alle sidde med ansigtet samme retning. Det ville betyde, at orkestret skulle spille med ryggen til publikum.

- Ingen af delene giver mening for os, så derfor er vi nødt til at aflyse udsætte og håbe, at der gælder andre regler til foråret, siger Betina Lyngsø.

Publikum, der har købt billet til julekoncerten, kan få deres billetter udsat til forårskoncerten.

- Hvis man er forhindret til foråret, så kan man naturligvis få billetten refunderet, men vi håber, at de fleste vil lade billetten stå og benytte den til februar, siger Betina Lyngsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce