Annonce
Fredericia

Aflyste sommerfestkoncert: Lyn, torden og høje træer er en dårlig kombination

Lørdag eftermiddag var der musicalbegejstrede gæster på  Bülows Kaserne. Event C måtte dog aflyse sommerfestens sidste koncert lørdag aften på grund af varsel om lyn, torden og regn. Arkivfoto: Dorte Brandsen
To bands kom aldrig på scenen, og 400 gæster fik aldrig ørerne fyldt med Seebach-toner eller Jævnstrøm-sange. Varsel om uvejr endte med at aflyse sidste skud på sommerfest-stamme
Annonce

Fredericia: Fra torsdag til lørdag aften var planen, at der alle dage skulle være masser af musik, fadøl og glade gæster på Bülows Kaserne. Og alt gik også efter planen, indtil et varsel fra DMI blev en kæp i hjulet for den sidste del af sommerfesten, arrangeret af Event C.

- Vi kunne se allerede fredag aften, at der var et varsel om træls vejr lørdag. Så vi kontaktede de to bands, der skulle spille lørdag aften (En Hyldest Til Seebach samt Jævnstrøm, red.) til en snak om, hvad vi gjorde, vil varslet fortsatte, fortæller Ulrich Nicolaisen, direktør i Event C.

Regnvejret, som ifølge vejrudsigten blev kategoriseret som et decideret skybrud, og ikke noget, eventarrangøren frygtede. Men når et varsel samtidig indeholder torden og lyn, krævede det ekstra overvejelser.

- Med et varsel med torden og lyn, er det en rigtig dårlig idé at lukke gæster ind i en lukket gård med høje træer og en scene bygget i jern og aluminium, fortæller Ulrich Nicolaisen.

Annonce

Ny koncert i støbeskeen

Da varslet ikke havde ændret sig lørdag morgen, blev beslutningen om at aflyse truffet.

- Vi synes ikke, det er sjovt at skulle aflyse, og vi vil gå langt for at gennemføre et arrangement, men det skal være sikkert for både vores egne kunstnere, frivillige, teknikere og vores gæster. Så der var ingen anden udvej, lyder det fra direktøren i Event C.

Varslet lød, at uvejret skulle ramme fæstningsbyen omkring klokken 19 lørdag aften, og sommerfestens sidste navne skulle gå på scenen 18.30.


Folk så det positive i situationen, i stedet for at finde hullerne i osten.

Ulrich Nicolaisen, direktør, Event C


At uvejret så udeblev, og der hverken var lyn eller torden i sigte, ærgrer ikke Ulrich Nicolaisen.

- Det er en træls følelse, at tordenvejret udeblev, men jeg ærgrer mig ikke over, at det holdt tørvejr. Vi tog beslutningen, og det var det bedste at gøre i den situation.

Alle 400 billetter, der blev solgt til aftenens sidste koncert, er blevet refunderet. Der arbejdes på en lignende to- til tredages-ting til september, med samme setup som denne sommerfest på Bülows Kaserne. Det er ifølge Ulrich Nicolaisen ikke tænkeligt, at En Hyldest Til Seebach og Jævnstrøm også vil være at finde på plakaten til den tid.

- Og vi har kun fået positiv feedback, der går på, at vi tager ansvar. Folk så det positive i situationen, i stedet for at finde hullerne i osten, siger direktøren fra Event C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce