Annonce
Fredericia

Afmystificering på vej: Hvad vil det sige at være 'udsat' i Fredericia?

Udsatte er ikke kun hjemløse men kan også være folk med langvarige arbejdsløshed, problemer i familien og ekslusion fra samfundet. Arkivfoto: Søren Gylling

Fredericia: I 2011 blev der senest lavet en udsatte-strategi i Fredericia - nu vil politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget gerne lave en ny.

- Udsathed er mange ting. Det vil vi gerne være med til at italesætte. Udsathed kan selvfølgelig være misbrug og hjemløshed, men det kan også være ensomhed og mental sundhed. Vi vil gerne være med til at nedbryde fordomme og få afmystificeret området, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget, Peder Tind (V).

Men det er en længere proces. Først vil Fredericia Kommune lave en temadag i løbet af foråret, hvorefter der skal samles data ind, laves en analyse, findes samarbejdspartnere og først i efteråret vil politikerne formulere en strategi, der skal sendes i høring, hvorefter man kan begynde at føre strategien ud i livet i foråret 2019.

Udsathed er mange ting. Det vil vi gerne være med til at italesætte. Udsathed kan selvfølgelig være misbrug og hjemløshed, men det kan også være ensomhed og mental sundhed

Udvalgsformand Peder Tind (V)

Indsats fra flere instanser

Politikerne vil gerne skabe en sammenhæng i indsatsen for de udsatte på tværs af forskellige kommunale instanser og organisationer. I den forbindelse bliver udsatterådet taget med på råd. Formand Bjarne Dahlmann mener, det er helt rigtigt at tale om udsathed i en bredere sammenhæng.

- Udsathed er blevet et bredere fænomen. Det er ikke kun folk med misbrugsproblemer. Det kan også være langvarig arbejdsløshed, eksklusion af samfundet, sociale problemer i familien eller fattigdom. Derfor skal vi arbejde mere helhedsorienteret og skabe en fælles forståelse for, hvad der er udsathed, mener Bjarne Dahlmann.

Han peger på, det er vigtigt at sætte ind på flere fronter, når det kommer til udsathed, og det kræver ofte, at de kommunale instanser ser på udsathed ud fra et bredere syn end kun lige det felt, som eksempelvis arbejdsløshed eller misbrug, som de selv arbejder med.

- Vi synes i udsatterådet, det er positivt, man tænker langsigtet i strategien, og vi vil gerne være rådgivende organ for det, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce