Annonce
Fredericia

Aftale faldet på plads: MesseC bliver testcenter i Fredericia

MesseC bliver Regions Syddanmarks testcenter i Frederica, har regionen besluttet fredag. I slutningen af september, da Fredericia var særligt hårdt ramt af virussen var det et midlertidigt teststed i en weekend. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Region Syddanmark har besluttet at placere et testcenter i MesseC. Det åbner 1. december.
Annonce

Opdateret klokken 17.07 med åbningsdato.

Fredericia: Efter flere ugers venten har Region Syddanmark lagt sig fast på, hvor regionens testcenter i Fredericia skal placeres.

Det bliver i MesseC, fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Det var det, det endte på, da vi undersøgte, hvad der var af muligheder for infrastruktur og de faciliteter, vi havde brug for. Og så kunne vi få en aftale, der så fornuftig ud for os, siger hun til Fredericia Dagblad.


Det var det, det endte på, da vi undersøgte, hvad der var af muligheder for infrastruktur og de faciliteter, vi havde brug for. Og så kunne vi få en aftale, der så fornuftig ud for os.

Stephanie Lose (V), regionsrådsformand


For 14 dage siden meldte regionen ud, hvor de øvrige testcentre skulle ligge, men da manglede der endnu en placering i Fredericia.

Stephanie Lose forklarede dengang, at det blandt andet skyldtes, at det var vigtigt med et lejemål, som regionen kunne komme fra, når den ønskede det.

- Det er faldet fornuftigt på plads, siger hun nu.

Annonce

Åbner senere på året

Mens de øvrige testcentre enten er åbnet i begyndelsen af denne måned eller åbner på mandag, bliver åbningsdatoen 1. december, som også var den dato, at Region Syddanmark havde lovet, at samtlige 13 testcentret i regionen senest ville været åbnet.

Også testcentret i Tønder slår dørene op den første dag i julemåneden.

- Med de sidste to teststationer fuldender vi det store arbejde med at sikre syddanskerne nem og enkel adgang til testmuligheder på tværs af hele regionen. Jeg vil gerne takke de kommuner og medarbejdere, vi har samarbejdet med for at få de nye testfaciliteter op at stå på meget kort tid. Endnu engang viser vi, at vi står sammen i kampen mod corona. Det betyder, at syddanskerne kan gå vinteren i møde med et corona-testberedskab, der både dækker bredere og tættere på den enkelte, end det gjorde i foråret, siger regionsrådsformanden i en pressemeddelelse.

Sådan kan du blive testet

På de nye teststationer kan borgere uden symptomer og med milde symptomer på covid-19 blive testet, når de har booket tid på www.coronaprover.dk.

Det kræver ikke en lægehenvisning at booke test ved teststationerne. Man skal dog stadig kontakte lægen, hvis man har symptomer og føler sig så syg, at man gerne vil tale med en læge.

Det bliver som tidligere udmeldt ikke et testcenter, der holder åbent alle ugens dage, som man kender det fra andre steder. Kapaciteten skal deles med Middelfart.

I lige uger vil det være åbnet mandag, onsdag og fredag i Fredericia og tirsdag og torsdag i Middelfart, mens det i ulige uger er omvendt: mandag, onsdag og fredag i Middelfart og tirsdag og torsdag i Fredericia.

Som udgangspunkt er åbningstiden fra klokken 9 til 17 på hverdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce