Annonce
Fredericia

Afventer statsministerens udmeldinger: 6. juli-komite følger situationen tæt

Tusindvis af mennesker i tæt procession gennem Danmarksgade harmonerer ikke med de nuværende restriktioner i coronakrisen. 6. julikomiteen planlægger videre, og håber, at restriktionerne er lettet til sommer. Arkivfoto: Mette Mørk
Der er tæt kontakt mellem Fredericia Kommune og 6. julikomiteen for at afgøre, om årets 6. julifestligheder kan gennemføres efter traditionen, skal justeres eller helt aflyses.
Annonce

Fredericia: Der er godt tre måneder til Fredericias største folkefest, og planlægningen af 5. og 6. julifestlighederne er i fuld gang. Festdagene samler tusindvis af mennesker i gaderne, og i Trinitatis og Michaelis Kirker sidder folk traditionelt helt tæt. Dermed et arrangement, der vil have svært ved at leve op til de gældende restriktioner i en coronatid.

- Vi følger udviklingen helt tæt, men planlægger ud fra, at vi kan gennemføre arrangementet, som vi har tradition for, siger formand for 6. julikomiteen Erik Schwensen.

Ved at fortsætte arbejdet vil komiteen være i stand til at trykke på startsknappen, hvis det går, som man håber.

- Selvfølgelig håber vi, at der til den tid er løst så meget op, at vi kan gennemføre. Det er muligt, at der er dele af arrangementet, som vi må justere på, men det vil vi være klar til, når vi har grundplanlægningen på plads, siger Erik Schwensen.

Han sammenligner situationen lidt med det, der var gældende for et par år siden.

- Der skulle vi forholde os til afbrændingsforbud på grund af tørke. Det betød, at vi måtte justere på arrangementet hurtigt, og det lykkedes som bekendt, siger Erik Schwensen.

Selvfølgelig håber vi, at der til den tid er løst så meget op, at vi kan gennemføre. Det er muligt, at der er dele af arrangementet, som vi må justere på, men det vil vi være klar til, når vi har grundplanlægningen på plads.

Formand for 6. julikomiteen Erik Schwensen

Annonce

Kun en melding

Komiteen er i tæt kontakt med Fredericia Kommune for løbende at vurdere, hvad der skal ske.

- Har I en deadline for hvornår, der skal træffes en endelig beslutning?

- Egentlig ikke, men vi følger meget nøje med i de udmeldinger, der kommer fra statsministeren. Lige nu tegner det til, at der bliver åbnet op langsomt, men vi afventer, hvad meldingen bliver efter påske. Jeg går ud fra, at vi så bliver klogere, siger Erik Schwensen.

Og meldingen er klar fra formanden. Først når det er fuldstændigt sikkert, hvordan 6. julifesten skal afvikles, melder man ud.

- Vi vil ikke melde noget ud og så bagefter trække det tilbage. Vi venter til det står helt klart, hvilke forholdsregler vi skal arbejde ud fra. Vi er i gang med at invitere gæster og talere, så vi har alt på plads. Ender det med, at vi må aflyse alt, så er vi bare i god tid i forhold til næste år, konstaterer Erik Schwensen, som også er formand for Forsvarsbrødrene i Fredericia.

- Vi har allerede aflyst en skydning og skal måske også aflyse den næste, fortæller han.

Erik Schwensen håber, at han som formand for 6. julikomiteen kan gå på talerstolen på Landsoldatpladsen og skyde festlighederne i gang 5. juli. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Lærke og Freja Schøllhammer havde været kreative sammen med moster Charlotte Mortensen i 2018, da optoget 5. juli om aftenen måtte afvikles uden fakler af hensyn til tørken. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Fredericia

Brandvæsenet på usædvanlig opgave: Reklameskilt otte meter over jorden rev sig løs

Fredericia For abonnenter

En uge med striksere krav: Mundbind og begrænsninger er blevet hverdag i Gothersgade

Annonce