Annonce
Rekruttering

Akademisk sidespring: Religionssociolog fik job som marketingkoordinator

Som nyuddannet religionssociolog deler Helene Kofoed-Pihl gerne ud af sin erfaring som akademiker i det private erhvervsliv til de arbejdsløse akademikere, der leder efter et job. Foto: Carsten B. Grubach
Tilfældet førte Helene Kofoed-Pihl til et arbejde, hun aldrig havde troet, hun skulle have.

VAMDRUP: Gymnasielærer? Kirke- og kulturmedarbejder? Måske præst?

Der var flere jobmuligheder for Helene Kofoed-Pihl, da hun for et år siden blev cand.mag. i religionsvidenskab og samfundsfag. I dag er den nyuddannede religionssociolog marketingkoordinator hos Saint-Gobain Isover i Vamdrup, der fremstiller klima- og CO2-venlige isoleringsløsninger.

En noget alternativ beskæftigelse for en akademiker, der har læst i seks år, men den 30-årige Helene Kofoed-Pihl er ovenud lykkelig i sit nye job, der som så meget andet i livet skyldes tilfældigheder.

Annonce

- Da jeg blev færdig på universitetet, søgte jeg som så mange andre forskellige jobs og fik de fleste gange at vide, at jeg ikke havde nok erfaring, og der var ikke rigtig noget, der var relevant i de tilbud, jeg fik hos jobcentret i Fredericia, hvor jeg bor, fortæller Helene Kofoed-Pihl.

- Men så fik jeg via jobcentret tilbud om et tre måneders forløb gennem konsulentbureauet Lead the Talent, hvor ledige akademikere skal løse cases for virksomheder. Vi var fire, som sad sammen i Vejle, fordi virksomheden havde lukket ned på grund af corona – ud over mig var der en arkitekt, en akademisk uddannet sælger med 30 års erfaring og en økonom. Vi havde forskellig baggrund og alder. Det var virkelig fedt, for vi kiggede på opgaverne på helt forskellige måder.

Omvendt jobsamtale

- Virksomhederne kiggede med, men vidste ikke, hvem vi var, og hvilken baggrund, vi havde. Det var en slags omvendt jobsamtale. Der var 12-13 case-opgaver, vi kunne byde ind på, og jeg bød ind på to. Den ene var fra Saint-Gobain Isover, som jeg valgte, forklarer Helene Kofoed-Pihl og fortsætter:

- Som akademiker lærer man de analytiske redskaber og at indsamle viden. Vi skulle lave en markedsundersøgelse, og da jeg har særlig erfaring med dataindsamling, kunne jeg bidrage med det, og gennem Lead the Talent fandt jeg ud af, at det job kunne jeg da sagtens klare.

- Jeg blev så ansat i en projektstilling i tre måneder i Saint-Gobain Isover for at gøre arbejdet færdigt og blev fastansat som marketingkoordinator 1. november.

Laveste ledighed siden 2009

  • Ledigheden for det akademiske arbejdsmarked bevæger sig i nedadgående retning.
  • Bruttoledighedsprocenten for november 2021 var ifølge paraplyorganisationen Akademikerne 3,9 procent. Det svarer til 14.467 fuldtidspersoner.
  • Det er 7250 færre ledige fuldtidspersoner sammenlignet med november 2020, hvor antallet af fuldtidsledige var 21.374 svarende til seks procent.
  • Ledigheden blandt akademikere er ikke blot lavere end umiddelbart før coronakrisen, da ledighedsprocenten lå på 4,9 procent – men er ifølge Akademikerne også på det laveste niveau siden 2009.
  • Den samlede ledighed i Danmark ligger i øjeblikket på 2,8 procent.

- Der har jo ikke været tale om karriereplanlægning, men min historie er da interessant, og jeg har derfor også været med i et webinar for Magistrenes A-kasse for at fortælle, hvordan tingene kan gå, og at det ofte er styret af tilfældigheder, hvor man får kontakter, og der har jeg været heldig, siger den nyuddannede religionssociolog.

Helene Kofoed-Pihl deler altså gerne ud af sin erfaring som akademiker i det private erhvervsliv til de forholdsvis mange arbejdsløse akademikere, der leder efter et job:

- Det giver et godt helhedsbillede med flere forskellige fagligheder. Man ser tingene på forskellige måder og er sammen om at nytænke og være kreativ. Jeg er glad for, at mine ledere er åbne over for det. Det giver nogle gode diskussioner, og man kan nytænke og udvikle på en spændende måde.

- Lead The Talent var godt for mig. Og det var da fedt, at Saint-Gobain Isover ikke ville slippe mig, siger Helene Kofoed-Pihl. Foto: Carsten B. Grubach

- I mit job skal jeg koordinere en masse marketingsdele og videreudvikle de projekter, jeg var ind over. Det er en kobling af drift og markedsføring, der kommer et fysisk og konkret resultat ud af det, og så er der udvikling og nytænkning af nye projekter, siger Helene Kofoed-Pihl, der har opdaget nye sider af sig selv:

- Jeg har altid vidst, at jeg var lærenem. Jeg har været hurtig til at sætte mig ind i ting og falder ind mange steder. Jeg kom ud af studiet med en stor selvtillid og sagde til mig selv, at det nok skal gå godt, men jeg kunne komme ikke ind og vise det. Derfor var Lead The Talent godt for mig. Det var da fedt, at Saint-Gobain Isover ikke ville slippe mig.

Som akademiker lærer man de analytiske redskaber og at indsamle viden. Vi skulle lave en markedsundersøgelse, og da jeg har særlig erfaring med dataindsamling, kunne jeg bidrage med det, og gennem Lead the Talent fandt jeg ud af, at det job kunne jeg da sagtens klare.

Helene Kofoed-Pihl

- Man skal være åben over for nye ting, og det er man altså også, når man kommer ud og undersøger forskellige virksomheder, men det er ikke altid lige nemt at komme ind, fortæller marketingkoordinatoren videre.

Hun giver samtidig et godt råd videre til andre i samme situation som hende.

- Der er mange lukkede døre, og det skal man bruge meget tid på. Jeg tror, man skal sørge for at komme mere ud i studietiden og ikke vente, til man har afleveret sit speciale, for så har man meget arbejde foran sig. Man skal have tvungen praktik i studieforløbet, for så får man hurtigere og nemmere erfaring i, hvad man kan.

Lead the Talent

  • Konsulentbureauet Lead the Talent hjælper med egne ord talenter og virksomheder med at opnå deres fulde potentiale gennem talentudvikling, diversitet og innovation.
  • Lead the Talent har i 10 år arbejdet med mangfoldig talentudvikling og bygger bro mellem talenter og virksomheder med et talentudviklingsforløb, hvor teams på fire-fem talenter løser en case for en virksomhed.
  • Forløbet kaldes High Potentials. Det eksisterer i Aarhus, Odense, Vejle og København og drives i et samarbejde med kommuner og jobcentre. Ofte med utraditionelle eller skæve match mellem jobsøgende og virksomhed. Det var tilfældet her, da Saint-Gobain Isover sammensatte gruppen med fire akademikere.
  • Saint-Gobain Isover er en del af Saint-Gobain-koncernen, en af verdens største producenter af materialer til byggeindustrien. I Danmark beskæftiger Saint-Gobain cirka 1700 medarbejdere fordelt på omkring 75 lokationer.

Helene Kofoed-Pihl har i sit job base i både Vamdrup og Kalundborg. Ud over at arbejde med markedsføring af byggematerialer og bæredygtige løsninger til byggeriet skal hun koordinere uddannelser og partnerskaber. Og hun er ikke kun glad for at have fundet det rette job, men også for den filosofi, der ligger bag virksomheden.

- Det handler om making the world a better home. Vi er her ikke bare for at sælge. Vi vil gerne noget mere. Vi vil gerne bidrage til, at vi har bedre og sundere huse at bo i.

Annonce

Et andet blik

Hos arbejdsgiveren Saint-Gobian er tilfredsheden tilsvarende stor.

- Med sin baggrund som religionssociolog – et felt, der ligger langt fra byggebranchen – har Helene mulighed for at bringe nogle akademiske redskaber i spil i en utraditionel kontekst, hvilket åbner for et andet blik på tingene og en anden tilgang til opgaverne, siger Marit Petersen, Marketing Communication Manager, der var Saint-Gobains projektleder på forløbet.

- Lead the Talent-forløbet passede godt til vores mål om at være en social bæredygtig virksomhed, og vi er rigtigt glade for, at det mundede ud i, at Helene nu er del af holdet. Både personligt og fagligt har det været virkelig positivt, lyder det fra Marit Petersen.

Annonce

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce