Annonce
Kultur

Corona-farvel til Hausgaard: Alle Vejle Musikteaters arrangementer flyttes eller aflyses

Publikum på balkonerne i Vejle Musikteater. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Kommunes beslutning aflyser 14 arrangementer i resten af marts, heraf flere udsolgte begivenheder. Staten er på vej med en kompensationsordning for aflyste arrangementer med over 1000 deltagere.

Opdateret: Hella Joof aflyser.

Vejle: Vejle Kommune har besluttet, at alle arrangementer, som Vejle Musikteater selv står for, skal flyttes. Kan de ikke det, vil de blive aflyst.

Beslutningen gælder hele marts.

Det betyder, at koncerten med Niels Hausgaard på lørdag ikke gennemføres. Det samme er tilfældet med blandt andet standup-arrangementet Open Mike på torsdag. I alt skal 14 arrangementer flyttes eller helt aflyses i musikteatret.

Beslutningen er ikke truffet af Vejle Musikteater selv, men af Vejle Byråds centrale økonomiudvalg, der har været i dialog med alle byrådspartiers gruppeformænd.

Der er derfor bred politisk opbakning til beslutningen, som faldt få timer efter, at regeringen havde opfordret til skærpet opmærksomhed for at inddæmme og forsinke udbruddet af coronavirus.

- Beslutningen dækker alle de arrangementer, som Vejle Musikteater selv står for. Der er andre arrangementer som foredrag, der har eksterne arrangører. Her er det op til den enkelte arrangør at vurdere. Men vi opfordrer dem til at forholde sig til opfordringen fra regeringen, siger Vejle Kommunes kulturdirektør, Sofie Plenge.

Beslutningen dækker alle de arrangementer, som Vejle Musikteater selv står for. Der er andre arrangementer som foredrag, der har eksterne arrangører, og her er det op til den enkelte arrangør at vurdere.

Sofie Plenge, kulturdirektør

Uvished om Hella Joof

Derfor er det endnu uklart, om torsdagens udsolgte foredrag med forfatter og filminstruktør Helle Joof bliver gennemført. Arrangementet er arrangeret af det private foredragsselskab "Mod til".

Mange af musikteatrets gæster har de seneste dage rettet henvendelse til teatret for at høre, om de forskellige arrangementer gennemføres eller ej. Men direktør i Vejle Musikteater Mette Kier afviser, at beslutningen kommer for sent.

- Situationen ændrer sig hele tiden. Det er en beslutning, mange skal ind over. Derfor har den ikke kunnet komme før. Det er klart, at der vil være økonomiske konsekvenser i det her. Det skal vi nu hjem og se på, hvad kommer til at koste, sagde direktøren tirsdag eftermiddag.

Det ser ud til, at arrangørerne får en hjælpende hånd fra staten. I regeringens udspil til hjælpepakke tirsdag eftermiddag indgår, at en arrangør, der aflyser et arrangement med over 1000 deltagere, kan få kompensation for udgifterne. Man får dog ikke den forventede fortjeneste på arrangementet dækket.

Annonce

Tingene udvikler sig hurtigt

Kulturdirektør Sofie Plenge tør ikke sige noget om tidshorisonten for beslutningen. Indtil videre gennemføres de planlagte arrangementer i musikteatret i april.

- Tingene udvikler sig så hurtigt i disse dage, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt vide, om der er behov for at forlænge beslutningen, sagde Sofie Plenge sent tirsdag.

Vejle Musikteater har endnu ikke truffet beslutning om, hvad fremgangsmåden bliver i forhold til at få refunderet billetterne for de berørte arrangementer.

- Det er ikke afklaret endnu, men det giver vi besked om så hurtigt som muligt, siger kulturdirektøren.

På Vejle Musikteater hjemmeside henviser teatret dog til sine handelsbetingelser, hvor der står, at billetter ikke refunderes ved ændring af dato. I stedet tilbyder Vejle Musikteater erstatningsbilletter eller gavekort.

Til gengæld refunderes billetten ved aflysning.

Direktør i Vejle Musikteater, Mette Kier, oplyser, at Vejle Kommune har besluttet at alle arrangementer i kommunens regi skal flyttes eller aflyses. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Mindst 14 arrangementer er væk

Ud fra Vejle Musikteaters hjemmeside påvirkes følgende 14 arrangementer i resten af marts af flytning eller aflysning:

Anders Blichfeldt, tirsdag 10. marts er flyttet til 20. maj.

Open Mike, torsdag 12. marts.

Ida Nielsen, fredag 13. marts.

Niels Hausgaard, lørdag 14. marts.

Pligten Kalder, lørdag 14. marts.

Cosi fan Tutte, torsdag 19. marts.

Adam & Noah, lørdag 21. marts. To koncerter.

Nelly, tirsdag 24. marts.

Niels Hausgaard, onsdag 25. marts.

Anders Lund Madsen, torsdag 26. marts.

Det bliver mellem os, fredag 27. marts.

Mark Lina Sings, lørdag den 28. marts.

L’Odho performs Tom Waits, søndag den 29. marts.

Annonce

Fremmede arrangører

Enkelte arrangementer har fremmede arrangører, der blot lejer sig ind i musikteateret. De skal selv tage stilling til, om der skal ske aflysning eller flytning:

Hella Joof, torsdag 12. marts er aflyst.

Vejleegnens Teaterforening oplyste tirsdag aften, at der indtil videre ikke er planer om at aflyse nogen forestilling. Det betyder, at Elverhøj, 27. marts. og Uproar, 30. marts, gennemføres - så vidt som det er oplyst indtil videre.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce