Annonce
Fredericia

Alternativets spidskandidat: Europaparlamentet kan ikke tage gejsten fra mig

Rasmus Nordqvist er spidskandidat ved EP-valget for Alternativet. Han er ikke bange for, at Europaparlamentets langsommelige arbjedspres vil tage gejsten fra ham. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Langsommelighed og minimale politiske fingeraftryk kan suge gejsten ud af et parlamentsmedlem. Men det kommer ikke til at ske for Alternativets Rasmus Nordqvist. Tror han.

Bruxelles: - Jeg ved lige præcis, hvordan det bliver.

Sådan har de fleste hørt sig selv sige, når de har lagt planer om dette eller hint. Måske om et nyt job. Og sådan siger mange håbefulde EP-kandidater i denne tid inden valget til Europa-Parlamentet (EP) 26. maj.

Men i virkeligheden er det svært at forestille sig den praktiske hverdag, der byder sig, når man rykker indenfor hos Europa-Parlamentet. Der er flere tusind nye kolleger, mange tusind ikke altid logisk fordelte kvadratmeter, 50-100 møder hver måned, udvælgelse og ansættelse af personlige assistenter, rejser, ventetider, uanede mængder læsestof og meget lidt fritid. I hvert fald hvis man spørger blandt de tidligere og siddende parlamentmedlemmer.

Alligevel har Alternativets spidskandidat, Rasmus Nordqvist, en klar fornemmelse af, hvordan livet kommer til at se ud, hvis han bliver et af de 751 parlamentsmedlemmer.

- Hvis jeg bliver valgt søndag den 26. maj, regner jeg med at flyve til Bruxelles allerede om mandagen, siger Rasmus Nordqvist.

Annonce
Jeg ved godt, at langsommeligheden kan tære. Men jeg er god til at bevare gejsten.

Rasmus Nordqvist, EP-spidskandidat for Alternativet

15-16 timer om dagen

Rasmus Nordqvist forventer ikke at komme sovende til sin eventuelle indflydelse i Europa.

- Jeg regner med, at min daglige arbejdsdag vil være på 15-16 timer. Det er den faktisk allerede, siger han med henvisning til sit arbejde som folketingsmedlem.

Han sidder i Folketingets Europa-udvalg og har derfor allerede oplevet Europa-Parlamentets store bygninger og deres virvar i Bruxelles og Strasbourg.

- Men selvom jeg allerede har et godt netværk dér, skal arbejdet med at danne grupper og samarbejde i gang hurtigt efter valget.

Hvis han opnår valg, skal han finde en lejlighed i Bruxelles, og det vil næppe være muligt for ham at komme hjem til Danmark hver uge.

- Men så må min mand komme ned og besøge mig. I forvejen ser vi ikke så meget til hinanden, fordi folketingsarbejdet også tager meget tid.

Vil bevare gejsten

Hvis politikere synes, at processerne på Christiansborg er langsommelige, venter der dem et chok i Europaparlamentet.

Mange sager behandles og diskuteres i flere år, inden de kan vedtages og derefter rulles ud i medlemslandenes virkelighed. Langsommeligheden kan være drænende for den politiske og personlige gejst. Det fortæller blandt andre afgående parlamentsmedlem, Jørn Dohrmann (DF). Men Rasmus Nordqvist er overbevist om, at han kan holde til det.

- Jeg kan godt sætte mig ind i, at processerne kan tære hårdt. Men min metode til at holde gejsten er blandt andet at komme meget ud af mit kontor og ud i virkeligheden og møde virkelige mennesker. Det gør jeg som folketingsmedlem, og det vil jeg gøre som Europaparlaments-medlem.

Men den europæiske virkelighed er så stor, at mødet med den ofte er nødt til at ske i netop kontorer og mødelokaler. Bliver det ikke svært at nå ud i den europæiske virkelighed og finde gejst der?

- Jo, det bliver svært. Men jeg kan klare det. Det er jeg god til, siger Rasmus Nordqvist.

Forsamlingerne og afstemningerne i parlamentets plenumsale i Bruxelles og Strasbourg er kun en lille del af politikernes arbejde. Foto: Europaparlamentet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce