Annonce
Fredericia

Alternativt og personligt: Mor hæklede studenterhuen

Den hjemmehæklede studenterhue er foret med stof, købt hos Tekstil & Interiør i Købmagergade, og garnet er købt hos Huset Hansen. Hageremmen og malteserkorset er genbrug fra, da Thors storesøster, Thea, blev student for fem år siden. Privatfoto
Lone Marthinus fra Fredericia hæklede sin søns studenterhue. Den fik mere opmærksomhed end forventet.

Fredericia: - Jeg skal f..... ikke have en studenterhue til tusind kroner!

Ordene flyver ud af munden på Thor Marthinus Riis sidste sommer, da snakken falder på, at han snart får brug for en studenterhue.

Hans mor, Lone Marthinus, sidder med strikketøjet og svarer sønnen:

- Jamen, så kan jeg da bare strikke en til dig.

Og sådan blev det - eller rettere: Huen blev hæklet.

- Undervejs sagde jeg til ham, at jeg - hvis ikke jeg kunne finde ud af at hækle huen korrekt - bare kunne lave en bøllehat. Men dét var ikke sjovt, siger Lone med et grin.

Thor blev student fra gymnasiet i Skanderborg og fik sin hue på i tirsdags. Efterfølgende fik den megen opmærksomhed - også på gåturen gennem byen, hvor han blev standset af flere fremmede, der ville høre, om han selv havde lavet huen.

Annonce
Thors søster, Thea, fik lov at sætte huen på brormands hoved. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce