Annonce
Erhverv

Amerikansk burgerkæde dropper planlagt restaurant i Vejle

Det var planen, at burgerkæden Carl's Jr. skulle rykke ind i det 400 kvadratmeter store lejemål, som bliver indrettet fra karussellen ved indgangen til Føtexhus og helt ud på hjørnet i den nye del af centret. Men cykelstier gør det umuligt at få plads til en drive-in-bane for sultne bilister. Foto: Mette Mørk
Carl's Jr. åbner alligevel ikke en burgerrestaurant i det kommende Føtexhus. Manglende drive-in-muligheder er årsagen til Salling Groups beslutning.
Annonce

Vejle: Salling Group står med to ting, der burde passe som fod i hose i Vejles butiksliv

På den ene side står dagligvarekoncernen med et stort ledigt butikslejemål med høj synlighed.

Lejemålet ligger ud mod den trafikerede Østerbrogade i det velbesøgte Windfeld-Hansen Centret, som i disse måneder er ved at blive bygget om til Føtexhus med flere detailkvadratmeter og 48 nye boliger.

På den anden side har Salling Group de danske rettigheder til den amerikanske burgerkæde Carl's Jr., som gerne vil ekspandere uden for de Bilka-adresser, hvor hovedparten af kædens 18 danske burgerrestauranter har hjemme i i dag.

Matchet var så godt, at ejendomschef i Salling Group Kim Langkjær Fuglsang i foråret 2018 meldte ud, at Carl's Jr. åbner restaurant i Vejles midtby.

Når vi ikke kan komme med den fulde pakke, er det ikke interessant. Drive-in er bare en nødvendighed, når du sælger burgere.

Kim Langkjær Fuglsang, ejendomschef i Salling Group

Annonce

Ingen drive in

- Vi er glade for vores restaurant ved Bilka og har vurderet, at der er plads til en mere. Vi vil gerne have en midtbyplacering, og her ved Føtexhus er der gode parkeringsforhold og gode muligheder for udeservering, sagde ejendomschefen dengang.

Han pegede netop på placeringen ud mod Østerbrogade og ved indgangen til centret, men nu har Salling Group droppet planerne om at åbne en Carl's Jr. i det byggeri, som er nået op i anden sals højde og er indflytningsklart til sommer næste år.

- Vi kan ikke få en driv- in-bane placeret ved restauranten, og vi har prøvet mange gode forslag. Men vi har en parkeringsplads og en cykelsti, som gør, at vi kan få det anlagt, så du i din bil kan køre rundt ved restauranten, fortæller Kim Langkjær Fuglsang.

Annonce

Det er en nødvendighed

Da han for halvandet år siden lancerede nyheden om at rykke burgerkæden ind i lejemålet over Føtex' egen bistro, var det med i planen, at restauranten ikke fik en drive-in med. Men det er blevet et krav i dag.

- Når vi ikke kan komme med den fulde pakke, er det ikke interessant. Drive-in er bare en nødvendighed, når du sælger burgere, og når vi kan ikke kan etablere det, vil vi hellere bruge arealerne til noget andet, siger ejendomschefen.

Det er ikke afklaret, om det bliver Salling Group selv eller en ekstern lejer, der rykker ind i det cirka 400 kvadratmeter store lejemål. Det er nogenlunde samme størrelse, som Carl's Jr.-restauranten i Bilka på Nørremarken.

- Det er muligt, at vi går public med lejemålet. Det vigtigste for os er at finde en lejer, som kan supplere de øvrige butikker i centret, siger Kim Langkjær Fuglsang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Underkendt i klagenævn: Strid om skilte ved spisested har varet i tre år

Annonce