Annonce
Sport

Analyse: FHK leger med bundhold, som katten leger med musen

Kristian Stoklund kan ikke løfte playmakerpositionen alene for FHK. Peter Nielsen ligner en mulig afløser, når Stoklund skal hvile. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia viste igen, at klubben er klasser bedre end de fleste hold i 1. division. Klubben vandt over HC Odense med 29-21 og sejren var aldrig for alvor i fare.

Fredericia: Det var som at se kattens leg med en mus.

Fredericia HK's 29-21-sejr over bundholdet HC Odense.

Når en kat har fanget en mus, morer den sig med at give den håb. Når musen forsøger at flygte, bliver den fanget igen. Og til sidst er den stakkels gnaver så udmattet, så den ikke orker mere. Legen stopper med at være god, og musen transformeres fra legetøj til måltid.

Samme skæbne befaldt HC Odense fredag aften i thansen Arena. Flere gange blev fynboerne lukket ind i kampen, men hver eneste gang lukkede FHK hullet igen ved at stramme grebet en smule. Til sidst var gæsterne så udmattede af at kaste sig mod værternes forsvarsmur, så batterierne var drænet.

I de sidste 10 minutter scorede HC Odense ikke, og det endte med at blive en overbevisende sejr til hjemmeholdet efter en kamp, som ellers var nogenlunde lige i 50 minutter.

Ligesom man heller ikke frygter, at en mus overmander en kat og vinder kampen, frygtede man heller ikke på noget tidspunkt, at FHK smed sejren. Til det er klubbens trup for god, når den måles med HC Odenses ditto.

Annonce

Fredericia HK-HC Odense 29-21 (16-10)

1. division, mændMål for FHK: Rune Andersen 4, Jacob Mikkelsen 4, Martin Bidsgaard 4, Kristian Stoklund 3, Nikolai Mehl 3, Rasmus Meyer 3, Jakob Frederiksen 3, Jimmi Elmgaard 2, Rune Schrøder 2, Peter Nielsen 1.

Mål for HCO: Mikkel Søby 4, Mark Madsen 4, Andreas Madsen 3, Nicklas Andreasen 3, Lasse Laursen 3, Mathias Pilgaard 3, Lasse Rosendahl 1.

Peter Nielsen

FHK fastslog atter det, som vi allerede vidste:

Klubben har en bred trup, spillere med stor kvalitet og et væsentligt bedre hold end i sidste sæson. Mandskaber som HC Odense kommer aldrig til at blive en trussel.

Efterhånden er det vel blot Tønder og Skive, som ser ud til at kunne fælde FHK i jagten på top-3. De 11 øvrige hold i 1. division er FHK underlegne, og bundholdene kan slet ikke være med.

Det store spørgsmål var, om Jesper Houmark kunne finde en erstatning for skadede Frederik Krarup, der er ude i tre-fire måneder med et overrevet ledbånd i knæet. Kabalen blev lagt således, så det var Rune Schrøder der først fik chancen, når førstevalget Kristian Stoklund skulle have en pause.

Schrøder virker bedre som skytte end spilfordeler, og til sidst kom Peter Nielsen ind i stedet. Den aldrende højreback gjorde det sådan set fint, men kan han stadig være med, når modstanderen ikke hedder HC Odense? Det spørgsmål blæser i vinden.

Vi får ikke svar på det på lørdag, for der tager Køge imod i egen hule. Klubben er agterlanterne i 1. division og har nærmest gjort det til en dyd at få tæsk med sine otte nederlag af ni mulige.

Også den kamp vinder FHK uden at få sved på panden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce