Annonce
Fredericia

Analyse om beskæftigelse: Fredericia hopper langt op på ny liste

Fredericia Kommune klarer sig bedre på beskæftigelsesområdet. Udvalgsformand håber, tallene fremover bliver endnu bedre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Dansk Arbejdsgiverforening har offentliggjort analyse om kommunernes indsats om at få ledige i job. Fredericia ligger nummer 49 ud af 94 kommuner. En væsentlig forbedring i forhold til andre analyser.
Annonce

Fredericia: De seneste år har analyser, undersøgelser og lister ikke været godt nyt, når det kom til Fredericia Kommunes indsats på beskæftigelse. Igen og igen har kommunen været at finde i bunden af listerne.

Men denne gang er det anderledes. Dansk Arbejdsgiverforening har netop offentliggjort analysen "Danmarks bedste beskæftigelseskommune". Her har organisationen taget temperaturen på, hvor effektive kommunerne er, når det handler om at skabe gode resultater på beskæftigelsesområdet.

En sammenfatning af 10 indikatorer viser, at Fredericia indtager en plads som nummer 49 ud af 94 kommuner. Landets bedste til at få ledige i job udråber undersøgelsen til at være Jammerbugt Kommune. Fredericias gode placering glæder formand for social- og beskæftigelsesområdet Peder Tind (V).

- Det er helt fantastisk og glædeligt. Det viser noget om, at vi er på rette vej. Det er jeg yderst tilfreds med. Det sidste år har vi brugt på at lægge indsatsen på beskæftigelsesområdet om. Det er til fordel for borgere og virksomheder. Det begynder at bære frugt nu, siger han.

Nabokommunerne klarer sig stadig bedre. Middelfart indtager pladsen som nummer fire, mens Vejle ligger nummer 30 og Kolding nummer 40.

Annonce

Skaber flere fleksjob

Fredericia scorer højst på ledigheden for fleksjobbere med en 17. plads. Det er netop et af de steder, hvor Fredericia Kommune både i 2018 og 2019 har ændret sin indsats.

- Tallene, de har brugt i rapporten, er fra 2018, og når vi kigger på 2019 var vores mål at skabe 164 nye fleksjob. Vi er lige nu lykkedes med at få 144 nye fleksjob, og vi når målet i år. I 2018 skabte vi 114 fleksjob. Så jeg forventer, placeringen bliver endnu bedre, siger Peder Tind.

130.000 fuldtidspersoner modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse. På landsplan vurderer kommunerne, at en tredjedel af de 130.000 personer er jobparate. Men der er stor forskel i kommunerne. Fredericia Kommune vurderer, at 44 procent af de ledige på en af de tre ydelser er jobparate. Det placerer kommunen på en 25. plads.

- Forudsætningen for at komme i job er at få folk erklæret jobparate. Dermed har virksomhederne nogle folk at vælge imellem, siger Peder Tind.

Annonce

Mange søger ikke job

Der er dog også en række områder, hvor Fredericia Kommune ikke klarer sig ret godt i analysen. Det gælder blandt andet, hvor mange job kontanthjælpsmodtagere søger.

Analysen har trukket tal fra juni 2019, og her viser tallene, at på landsplan overholder hver fjerde kontantshjælpsmodtager ikke kravet om at søge job. I Fredericia Kommune er det over halvdelen - 55 procent - som ikke har søgt et job i juni, selvom kontanthjælpsmodtagere skal være aktivt jobsøgende.

Det samme gælder Fredericias indsats, når det handler om at føre langtidsledige og virksomheder sammen. I Fredericia Kommune har kun 28 procent af de langtidsforsørgede borgere deltaget i virksomhedsrettede tilbud de seneste seks måneder. I Middelfart har næsten halvdelen deltaget i sådanne forløb.

Annonce

Forventer yderligere forbedring

Peder Tind erkender da også, der er et stykke vej endnu for Fredericia Kommune, når det handler om at få ledige ud i job.

- Der har vi noget at komme efter. Vi har for mange kontanthjælpsmodtagere uden registreret jobsøgning, og det samme gælder det at bringe virksomheder og langtidsforsørgede sammen. Der har vi brug for at sætte ind. Og det er lige præcis de to områder, der er styrket ved ændringerne på jobcentret, som vi begyndte i sommer. Det skal skabe flere samtaler med de ledige og bedre virksomhedsservice, fortæller udvalgsformanden.

Han forventer, der i de kommende år vil komme analyser, der viser yderligere forbedringer på beskæftigelsesområdet i Fredericia, når ændringerne på jobcentret for alvor begynder at slå igennem.

- Lige nu vil vi opleve, der er byer rundt om os, som gør det bedre, og vi kan ikke følge med landsgennemsnittet. Det her er et langt sejt træk for at komme op på gennemsnittet, siger Peder Tind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce