Annonce
Erhverv

Analyse: Rekordsalg i Bilka, Føtex og Netto er mere held end dygtighed - og kræver musikalitet

Corona medførte bøvl og besvær, men da året var omme, stod Bilka og de andre kæder under Salling Group tilbage som en klar vinder. Arkivfoto: Morten Pedersen

Netop som restauranter og de største storcentre kunne genåbne, indrykkede Salling Group onsdag morgen helsidesannoncer i landets aviser med en opfordring til at droppe turen i supermarkedet og støtte de mange restauratører, der gisper efter vejret.

Samme morgen kunne dagligvaregiganten melde om et historisk stærkt salg i 2020, der for første gang rundede 60 milliarder kroner. En fremgang i salget på fire milliarder kroner er helt usædvanligt i en branche, der er vant til bittesmå vækstrater.

Og selvom året var ekstraordinært med mange omkostninger, tjente Salling Group sit hidtil største overskud på 1,9 milliarder kroner.

Annonce

- Det er mere held end dygtighed. Så ærlig synes jeg, at vi skal være, sagde topchef Per Bank fra morgenstunden på et virtuelt pressemøde.

Imens store dele af detailhandlen har været hårdt ramt af butikslukninger, har lige præcis dagligvarebutikkerne klaret sig utroligt godt.

Det er ikke spor overraskende, fordi danskerne har forkælet sig selv med bøffer og rødvin under coronanedlukningen, og en stor del af grænsehandelen er hevet hjem til de danske butikker.

Det kræver alligevel en vis musikalitet, når topchefen fejrer de gode tal, men ikke må danse på graven af de tvangslukkede kolleger.


Det er i det lys, at man skal se Salling Groups omsorgsfulde dagbladsannoncer, der straks høstede masser af roser på de sociale medier.


Det er i det lys, at man skal se Salling Groups omsorgsfulde dagbladsannoncer, der straks høstede masser af roser på de sociale medier.

Salling Group var også tidligt ude og takke nej til statslige hjælpepakker og lønkompensation til de hjemsendte medarbejdere sidste forår. Alt andet havde også været svært at forsvare, når vi nu kender bundlinjen for coronaåret.

Efter jul var kritikerne ude efter Bilka-varehusene, der uden videre kunne fortsætte salget af hvidevarer, cykler, bøger, tøj og fladskærme, imens strøg- og centerbutikkerne var lukket ned.

Per Bank forklarer, at Salling Group til hver en tid har fulgt myndighedernes henvisninger uden brok. Det gjaldt så også, da reglerne endte med at blive en fordel for hans butikker.

Nu skal han igen konkurrere med alt fra boghandlere til tøjbutikker, caféer og restauranter, men samtidig vil han nyde godt af det opsving, der venter forude. Vaccinerne ruller, danskerne har penge på lommen, og mange planlægger at holde sommerferien hjemme. Det er sød musik i en dagligvarekøbmands ører.

Erhvervsredaktør Jens Bertelsen. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce