Annonce
Debat

Anbragte unge skal ikke sættes bagud fra starten

Unge: Dansk Folkeparti fremsatte i Folketinget i maj et forslag om, at kommuner ikke skal kunne inddrage dele af et anbragt barns eller ungt menneskes løn fra et fritidsjob som del af egenbetaling for anbringelsen.

Man kan undres og spørge, om der virkelig er kommuner, som gør det. Ja, det er der faktisk en del, der gør, viser en undersøgelse fra Ankestyrelsen. Helt op til 15.000 kr. i 2017 inddrages pr. ung, viser en rundspørge blandt landets kommuner. Ikke meget i et kommunalt regnskab, men for den anbragte unge et ikke ubetydeligt beløb.

For mig virker det småligt, at en kommune vælger denne løsning.

I forvejen ved vi, at mange anbragte unge har det sværere end andre jævnaldrende, og de på flere parametre klarer sig dårligere i voksenlivet. Så mon ikke det, på mange måder, er en uklog beslutning, at inddrage en del af pengene? Det mener jeg. Det at have et fritidsjob, inden for rimelighedens grænser selvfølgelig, er givende, lærerigt og med til at udvikle et ungt menneske. Den unge føler sig nyttig, får ansvar og på sigt en bevidsthed om at tilknytning til arbejdsmarkedet er godt og også nødvendigt.

Anbragte børn og unge skal ikke sættes bagud fra starten. De skal have de samme betingelser og muligheder i livet som ikke-anbragte, når de har et fritidsjob. At de får det, sikrer Dansk Folkeparti nu ved at få ændret reglerne i lovgivningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Ild i ejendom ud til landevej

Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Fredericia For abonnenter

Sådan foregår det i dag: Håndværkere fordeler opgaver efter nummer

Annonce