Annonce
Erhverv

Andkær Energilaug er gået i tænkeboks

Genrefoto
Andkær - I mere end et år har en gruppe frivillige arbejdet med at nytænke energiforbruget, varmekilderne og den grønne profil i Andkær-Sellerup-området.

Det var der i starten stor opbakning til, og 50 husstande meldte sig ind.

Men nu er interessen svigtende, og det har fået energilauget til at overveje fremtiden.

- Vi har ikke fået det antal tilbagemeldinger, som vi havde håbet på. Vi havde nok forventet lidt mere, så vi er gået i tænkeboks, siger Karsten Wandall fra arbejdsgruppen.

Tanken var, at så mange som muligt efter et gratis energi-tjek skulle gå sammen om energibesparende og miljøvenlige forbedringer af husene. 14 husstande fik et boligtjek. Syv var relevante at arbejde videre med, mens de sidste syv havde for lidt at vinde på investeringen.

- Det er svært at samle tropperne om et fælles energiprojekt, fordi det er nogle meget forskellige behov husene har. Vi står med syv huse med fem forskellige behov, og når folk står alene med et behov, så ryger ideen lidt. Det var noget andet, hvis det var 30 huse med fem forskellige behov, forklarer Karsten Wandall.

En svær beslutning

Energilauget håbede, at flere var med på ideen om at gøre området lidt grønnere.

- Vi havde ikke en forestilling om, at hele byen eller halvdelen ville være med, men vi havde nok forventet, at kunne samle 30-40 husstande, siger Karsten Wandall. Infomationsmøderne var velbesøgte, men som projektet blev mere konkret, er interessen dalet. Karsten Wandall erkender, at det er en stor beslutning både økonomisk og mentalt at skifte energikilderne ud .

- Det er svært at sige, hvorfor vi ikke har fået flere tilbagemeldinger. Måske skulle vi have gjort mere ud af at komme ud med budskabet. Måske skulle vi have stemt dørklokker, jeg ved det ikke. Men det er også store overvejelser, og det er svært at tage stilling til, om man skal gøre noget nu, eller om man skal vente tre år.

Trefor har været med på sidelinjen med gratis rådgivning, og energiselskabet er indstillet på at give det en chance mere.

- Men vi overvejer, hvor mange kræfter vi vil bruge på, at få folk til at deltage. Måske skal vi bare sige, at vi forsøgte. Vi tygger lidt på det. siger Karsten Wandall.
Man kan læse mere om energilauget på www.andkaer.dk under overskriften energiprojekt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se de nye prioriteringer: Nu er cykelsti på stor trafikeret vej i Erritsø øverst på ønskeliste

Annonce