Annonce
Vejle

Anne Sofies første skoledag: Hun vil gøre en forskel for de børn, der har det svært

26-årige Anne Sofie Lygum Pedersen er en af de to nyuddannede lærere, der i år indleder deres karriere på Vejle Midtbyskole. Hun vil gerne hjælpe de elever, der har det svært. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Anne Sofie Lygum Pedersen er nyuddannet lærer. Hun ser frem til at gøre en forskel for de elever, der har det svært.
Annonce

Vejle: Det var ikke kun de nye elever, der mandag morgen mødte spændt ind til første skoledag på Vejle Midtbyskole. 26-årige Anne Sofie Lygum Pedersen er nyuddannet lærer - og ligesom 35 nye elever i 0. klasse tog hun mandag hul på et nyt kapitel i sit liv.

- Jeg er spændt. Når man har studeret til lærer i fire år, så glæder man sig bare til at komme i gang og møde eleverne, siger Anne Sofie Lygum Pedersen.

Anne Sofie Lygum Pedersen valgte at starte på læreruddannelsen, fordi hun vil gøre en forskel for de elever, der har det svært - og det er hun overbevist om, at hun kan.

- Jeg vil hjælpe de elever, der har det svært, med at få det bedre. Og selvom det ikke er ensbetydende med, at det altid kan lade sig gøre for alle eleverne, så er jeg overbevist om, at jeg kan gøre en forskel, siger hun.

- Jeg valgte Vejle Midtbyskole, fordi det er en offentlig skole. Og så valgte jeg den, fordi der er mange forskellige elever, hvor alle får lige muligheder for at lære, fortæller Anne Sofie Lygum Pedersen.

Anne Sofie Lygum Pedersen var mandag morgen for første gang med til morgensang på Vejle Midtbyskole. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Tålmodighed, kreativitet og respekt

Når den 26-årige nyuddannede lærer skal pege på de vigtigste egenskaber at have i sit erhverv, så er det tålmodighed, der falder hende først ind.

- Tålmodighed er vigtigt, fordi Rom ikke blev bygget på én dag. Alle eleverne skal gennem en proces - og det skal vi også selv som lærere. Én måde kan fungere i én klasse - og en anden måde kan fungere i en anden klasse. Så man skal have tålmodighed til at afprøve forskellige måder at håndtere eleverne på, siger Anne Sofie Lygum Pedersen.

Udover tålmodighed, så er kreativitet og respekt to af de mest væsentlige egenskaber, mener Anne Sofie Lygum Pedersen.

- Jeg tror, det er godt at være kreativ og tænke lidt ud af boksen, så man kan nå ud til lidt flere elever. Derudover er respekt vigtigt, da man skal man have respekt for eleverne, forældrene og sine kollegaer. Udviser man respekt over for dem, så bliver respekten også gensidig, understreger hun.

Anne Sofie Lygum Pedersen skal primært undervise eleverne i 3. klasse, men vil samtidig have nogle støttetimer i 0. klasse. Hun skal undervise i fagene matematik, natur/teknik, musik og billedkunst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce