Annonce
Læserbrev

Ansættelse af Vibeke Manniche som lægekonsulent i Fredericia vil være en politisk ansættelse

Manniches indstilling til borgeren forekommer mig præget af en sådan forlods skepsis, at der altid er risiko for, at lidelser affejes som simulation.


Læserbrev: Jeg har fået oplyst, at Fredericia Kommune skulle have ansat cand.med. Vibeke Manniche som lægekonsulent. Jeg håber, det ikke er sandt.

For Vibeke Manniche er kendt landet over som en person, hvis ærinde er at mistænkeliggøre kontanthjælpsmodtageres og sygedagpengemodtageres sygemeldinger.

I et demokrati er der ikke noget, der er vigtigere end tillidsforholdet mellem magten, her kommunen som myndighed, og borgeren.

Normalt opfatter vi læger som fagpersoner, der altid er på individets side. Men en kommunal lægekonsulent må ikke stille diagnoser, hun er papirlæge, der udelukkende neutralt skal oversætte indhentede lægeerklæringer og journaler, som kommunens administration i den enkelte sag får indsigt i.

Det er ikke en administrativ handling at ansætte hende. Det er politisk, fordi Vibeke Manniche på landsplan er kendt for systematisk at mistænkeliggøre borgere på kontanthjælp og de oplysninger, de kommer med.

Det fremgår af Lægeforeningens etiske regler, at:

"§ 1, stk.2: Reglerne skal sikre, at patienters rettigheder altid forsvares, og at lægen altid fremstår som fri og uafhængig forsvarer af disse over for samfundet."

Der er tale om et moralkodeks, der omfatter al lægegerning.

Manniche lever efter min vurdering alene på grund af sin kursusvirksomhed næppe op til dette. Efter Jobcentrets Ofres mening gælder dette også lægekonsulentarbejde.

Manniches indstilling til borgeren forekommer mig præget af en sådan forlods skepsis, at der altid er risiko for, at lidelser affejes som simulation.

Man kan måske ikke direkte sige, at sådan en indstilling er ulovlig. Men den strider mod god forvaltningsskik. Borgere på kontanthjælp er jo medmennesker, hvis oplysninger skal tages alvorligt - uden overdrevet skepsis.

Jeg opfordrer derfor til, at ansættelsen drøftes i byrådet som en politisk handling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce