Annonce
Fredericia

Ansatte i børnehaver er bekymrede over corona-presset: Hvor skal jeg møde ind på arbejde i morgen?

Sygefraværet blandt de børnehaveansatte er lige nu så højt, at personalet er nervøse for, om de skal møde ind på deres normale arbejdsplads - eller om de akutflyttes til en anden institution. Arkivfotoet her stammer fra en anden anledning og er taget i en tid med sommerhygge på legepladsen. Arkivfoto: Ane Johansen
Man tager hjem fra job på sin normale arbejdsplads den ene dag uden at vide, om man dagen efter skal ind et andet sted. Sådan ser dagligdagen ud for mange af Fredericias pædagoger for tiden. De har bedt kommunen om en klar status på corona-situationen.

Fredericia: Børneinstitutionerne i Fredericia døjer fortsat med højt sygefravær som følge af corona-situationen.

Presset er så stort, at personalet har bedt kommunen om en klar melding på, hvor de står. Dels er mange ansatte syge, dels er mange ansatte nødt til at blive hjemme for at passe syge eller smittede børn.

Den kommunale institution Gades Gård har i de seneste dage været nødt til at reducere sin åbningstid og samtidig bede forældrene om hjælp ved at holde børnene væk, hvis det er muligt.

Annonce

Ifølge direktør for det kommunale område Børn, Unge og Kultur Mette Heidemann ser det ud til, at bemandingen på Gades Gård er ved at rette sig, så kulturbørnehaven igen fra fredag kan være tilbage på normal åbningstid.

Personalet bad om at få at vide, hvor tæt vi er på en situation, hvor vi bliver nødt til at flytte rundt på dem for at få det hele til at gå op.

Mette Heidemann, Fredericia Kommune

Imens er også personalet på mange af de andre institutioner presset. Pædagogerne er nervøse, fortæller Mette Heidemann.

- Derfor har vi holdt et møde i vores hovedsamarbejdsudvalg, hvor personalet bad om at få at vide, hvor tæt vi er på at skulle flytte rundt på medarbejderne for at lukke huller. Og meldingen er, at der er vi ikke endnu, siger Mette Heidemann.

- Vi har dog flyttet nogle pædagoger fra administrative funktioner på rådhuset og sendt dem til Gades Gård de seneste dage. Men derudover ser det lige nu ikke ud til at blive nødvendigt at flytte folk på tværs af institutioner. Men det ændrer ikke på, at vi er pressede. Vi har mange sygemeldinger, siger Mette Heidemann.

Fra skrivebord til legestue

Pædagogernes bekymring kommer efter en lang og opslidende tid, fortæller fællestillidsmand Helle Secher-Kiib.

- Mine kolleger har været i en slags kriseberedskab i snart to år. Det er opslidende. Samtidig er de nervøse for at blive smittet, for at smitte andre, for at tage smitte med hjem og for at bringe smitte rundt blandt institutionerne, hvis de rykkes rundt fra den ene til den anden. Og så er der den arbejdsmiljømæssige udfordring i, at rigtig mange kolleger er sygemeldt. Det slider alt sammen, siger Helle Secher-Kiib.

Det eneste, folk kan gøre for at hjælpe på situationen, er at følge myndighedernes retningslinjer nøje og holde børnene hjemme i tilfælde af sygdom eller smitte.

Helle Secher-Kiib, fællestillidsmand Bupl

Hun glæder sig over, at der øjensynligt ikke bliver brug for at flytte rundt på personale. Men hun er også klar over, at det kun er et øjebliksbillede.

- Det går jo op og ned. Alle kan jo klare en tid med spidsbelastning - især hvis man ved, hvor lang den bliver. Men det her har varet længe, og ingen ved, hvor længe det bliver ved. Dét er voldsomt belastende, siger hun.

Ud over, at det altid er rart at vide, hvor man skal møde på job dagen efter, har den slags også en række konkrete betydninger, fortæller fællestillidsmanden. Nogle af dem er helt lavpraktiske: Hvis man som pædagog skal møde et andet sted i morgen, skal man huske at tage sine gummistøvler med hjem i dag.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Fredericia For abonnenter

Lennie afvist efter 50 år i Danmark: Forening støtter nu lægepar i kamp for 78-årigs statsborgerskab

Erhverv

Før var her gnister i luften: Snart møder et kønnere syn trafikanter langs Holstensvej

Annonce