Annonce
Fredericia For abonnenter

Ansatte på Othello frygter for fremtiden: Man fjerner den lim, der holder plejehjemmet sammen

I budgetforhandlingerne om Fredericia Kommunes økonomi i 2020 er det foreslået, at aktivitetsmedarbejdere på de syv lokale plejehjem omskoles til egentlig plejere. Der er mangel på folk til at gøre rent, bade, vaske og få de ældre op og i seng. Men både aktivitetsmedarbejderne, ledere og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter på plejehjemmene kritiserer denne mulighed: For hvad skal de ældre stå op til, hvis ikke der er nogen til at hjælpe med at få deres egne ressourcer frem i den sidste del af livet? Her aktivitetsmedarbejder Trine Villadsen, plejecentret Othello. Hun tager et slag yatzy med Djonna Kjær og Inge Nielsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Omskoling på vej på ældreområdet. Flere skal over i rengøring og den basale pleje, hvor borgerne vaskes, bades og hjælpes op af sengen om morgenen. Men op til hvad? Sådan spørger aktivitetsmedarbejdere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FCK-spiller skadet + Succes for Fuglsang

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce