Annonce
Erhverv

Ansatte rystede på hovedet for fire år siden - men direktør tredoblede omsætning og fik ret

Administrerende direktør i Ferrum A/S Peter Høegh Jensen. Ferrum blev etableret i 2012 og er netop kåret som gazelle-virksomhed af Børsen. Foto: Mads Hansen
Fredericia - For fire år siden stod den dengang nye administrerende direktør Peter Høegh Jensen foran en flok forundrede ansatte i en maskinvirksomhed og fortalte begejstret om strategiplaner og en tredobling af omsætningen inden for fem år. Flere af maskinarbejderne rystede på hovedet, men i dag er strategien opfyldt.

Peter Høegh Jensen købte i 2012 sammen med en investeringsfond maskinvirksomheden JM Stål og etablerede Ferrum A/S. Nu er Ferrum udnævnt til Gazelle 2016 af erhvervsavisen Børsen. For at blive gazelle har en virksomhed enten fordoblet sin omsætning eller bruttoresultat inden for fire regnskabsår.
Ferrum har en produktionshal til rustfrit stål og en anden til sort stål. I førstnævnte bliver der blandt andet svejset rør til medicinal- og levnedsmiddelindustrien. Foto: Mads Hansen

Dialog med kunden

Det er i dag en hel anden virksomhed, Peter Høegh Jensen står i spidsen for, end den han overtog i 2012 med 16 medarbejdere. Kun seks af dem er stadig hos Ferrum, som i dag er vokset til 45 ansatte. Ikke bare antallet af ansatte men også flytningen fra 1000 kvadratmeter lokaler på Kaltoftvej til 3500 kvadratmeter på Vejlbyvej med store, lyse produktionshaller og kontorer med bløde gulvtæpper fortæller noget om virksomhedens forvandling.

For fire år siden tog den mere traditionelle maskinvirksomhed imod ordrer, fremstillede det, kunden bad om, og leverede det færdige produkt til kunden.

- I dag er vi med fra begyndelsen, når kunden kommer med sit ønske. Vi går i dialog med kunden, er med til at udvikle produktet hvis muligt, vi kan selv producere det, kunden godkender det, og vi implementerer det på virksomheden, forklarer Peter Høegh Jensen.
Virksomheden har brug for specialuddannede ansatte til opgaverne. Her er det Kim Hansen, som har været ansat siden virksomhedens etablering i 2012. Foto: Mads Hansen
Annonce

Mange akademikere

Med andre ord er man gået fra blot at levere en bestilt vare til at kunne levere en totalløsning for kunden - i mange tilfælde en betragtelig udvidelse af det ønske, som kunden oprindeligt kom med.

Det kræver højt uddannede og specialiserede ansatte.

- Vi har relativt mange akademikere ansat. Der bliver skrevet en del i medierne om, at små virksomheder kan have svært ved at tiltrække højt uddannet arbejdskraft. Men vi har både maskinmestre, el-ingeniører og civilingeniører ansat, fortæller han.

I produktionen og projektafdelingen er der ansat maskinarbejdere, smede, elektrikere og automatikmekanikere.

- Det kan være en udfordring at finde folk, der har den specialviden, vi skal bruge, så vi optager lærlinge, forklarer direktøren.
Ferrum flyttede i nye lokaler i februar og har nu god plads til sine forskellige produkter. Foto: Mads Hansen
Annonce

Forventer fordobling af omsætning

Det er en totalløsning, som Ferrum i dag leverer til kunder som eksempelvis Carlsberg, Fertin, Ball, Arla og Pågen. Det kan eksempelvis være nye rørledninger til øl på Bryggeriet Jacobsen, renovering og servicering af maskinerenheder, installation af robotter eller udarbejde et oplæg til flaskesortering hos Carlsberg.

Ferrum omsatte i 2015 for cirka 40 millioner kroner. Indenfor de næste fem år forventer direktøren, at Ferrum fordobler sin omsætning.
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Erhverv For abonnenter

Erritsø-virksomhed er vækstet 100 procent om året - nu er pladsen blevet for trang

Erhverv

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Alarm 112

Røgdykkere bjærger lig fra voldsom villabrand: Naboer måtte evakueres

Annonce