Annonce
Fredericia

Ansigter af ståltråd og Knæk Cancer

Chefredaktør på Fredericia Dagblad, Mette Salling Eriksen, har lavet dette ansigt som bidrag til Knæk Cancer. På lørdag kan alle interesserede lave deres egne ansigter og tage dem med hjem. Det sker i en pavillon, som Fredericia Shopping stiller op på Rådhuspladsen - ud for Danske Bank. Foto: Peter Friis Autzen
Alle kan være med på lørdag. Senere holder Fredericia Shopping auktion over ståltråds-ansigter.

Fredericia: I første omgang handler det om hygge og samvær, når Fredericia Shopping lørdag 22. juni klokken 10-14 byder indenfor i en pavillon på Rådhuspladsen.

Her kan alle interesserede skabe ansigter af sort ståltråd.

Den lokale kunstner, Linda Høyer, giver råd og vejledning, så alle kan få et godt og sjovt resultat med hjem.

- Det er faktisk vældig sjovt at forme ansigter på denne her måde. Og resultaterne ser godt ud på væggen, siger by- og eventkoordinator Karina Wærnskjold-Thiesen.

Hun har desuden fået en række kendte ansigter fra bybilledet, herunder Fredericia Dagblads chefredaktør Mette Salling Eriksen, til at kreere et ståltråds-ansigt.

- Dem sætter vi så på auktion eller lignende lidt senere på året, hvor vi deltager i Knæk Cancer-indsatsen, siger Karina Wærnskjold-Thiesen.

Knæk Cancer-projektet løber typisk af stabelen i løbet af skolernes efterårs-ferie, hvor aktiviteter og events i hele landet skraber penge ind til kampen mod kræft.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce