Annonce
Fredericia

Ansvarlig for julespil: Bilsælgeren der gerne vil hjælpe mennesker

Carsten Sørensen nyder som medlem af Lions Club Fredericia at være med til at samle midler ind til dem, der kan bruge et ekstra tilskud. Han har tidligere brugt meget fritid på FHK, hvor han stod for det 75 medlemmer store frivillig-korps. Foto: Marianne Husted
Carsten Sørensen er på femte år ansvarlig for Lions Julespil, som Lions Club Fredericia står bag. Siden barndommen i Vester Nebel ved Kolding har det faldet ham naturlig at gøre noget for andre.

Fredericia: Carsten Sørensen går gerne rundt til butikker og firmaer for at skaffe præmier til byens kendte Lions Julespil.

Bilsælgeren med speciale i Kia og Ford fra Autohuset Vestergaard ved nemlig, at overskuddet gør en stor forskel hos mennesker, som ikke har meget at gøre med i dagligdagen. Et eksempel blandt mange er at se glæden lyse ud af den enlige mor, som fik en terrængående klapvogn, så hun kunne trille en tur i skoven med sit handicappede barn.

Carsten Sørensen sagde ja til at blive medlem i 2010 af Lions Klub Fredericia, fordi han gerne vil gøre noget godt for sine medmennesker.

Det har han med sig fra barndomshjemmet i Vester Nebel, hvor kærligheden var stor, men midlerne ikke til de voldsomme armbevægelser. Men hans forældre forstod at glæde de fire sønner.

Han husker, hvordan han altid glædede sig til at komme hjem fra sommerens spejderlejr. For så vidste han, at han kom hjem til en cykel så god som ny. Det var årets højdepunkt, når faren havde været i gang med at male børnenes cykler og sætte dem i stand.

Annonce

Jeg har aldrig skelet til, hvordan folk ser ud. Alle skal have en chance.

Carsten Sørensen

Sælger af hjertet

Når Carsten Sørensen ikke har det mindste imod at tage turen rundt og bede om gevinster, skyldes det, at han er udstyret med et handels-talent. 200 ud af årets 570 gevinster har han hentet hjem.

Allerede da han som dreng gik med Kolding Folkeblad i hverdagene, Jyllands-Posten og Aktuelt om søndagen, havde han øje for en god handel. Han foranledigede, at der kom en avisstander op ved bageren, for der kom jo mange potentielle kunder om søndagen.

Det var dog ikke sælger, han uddannede sig til i første omgang. Han var arbejdsdreng efter skoletid hos et lokalt autoværksted. Mester ville gerne tage ham som lærling, men måtte ikke på grund af manglende badefaciliteter.

Derfor startede hans far bilen.

- Hop ind, knægt. Nu tager vi en rundtur til Kolding, sagde han, og allerede ved første stop var kontrakten i hus.

H.G. Nielsen på Vejlevej i Kolding tilbød ham en læreplads som karrosseri-opretter. Det vil sige, at han lærte at rette buler ud. Da mesters søn, Mogens Nielsen, skulle stå for en ny Ford-afdeling på Vejlevej i Fredericia, fulgte lærlingen med, og siden har Fredericia været hans by.

Men at arbejde med skrappe midler, når biler skulle sættes i stand, kunne helbreddet ikke holde til. Han var dog så heldig, at Mogens Nielsen tilbød ham at blive bilsælger.

Behandler alle ens

At det for ham er naturligt at behandle alle ens og godt, kom også til udtryk i hans nye job. Ikke alene lykkedes det den dengang 23-årige Carsten Sørensen at sælge en Ford Sierra den første dag i jobbet. Nogen tid efter kom der en meget jævnt udseende mand ind i træsko og khaki-arbejdstøj. Han ville købe butikkens dyreste bil, sagde han. Det var en Ford Sierra Ghia, men den skulle skaffes hjem, kunne den unge bilsælger fortælle.

Ude på parkeringspladsen var manden stået ud af en så gammel Taunus, at den i bilsælger-sprog havde "fire farver". Uden at ville efterlade telefonnummer gik manden igen med beskeden, at han ville vende tilbage. Derfor var Carsten Sørensens chef lidt loren ved, om manden nu var seriøs. Ugen efter kom han tilbage i Taunus'en og spurgte igen til bilen. Det fik Carsten Sørensen til at beslutte, at han ville skaffe en Sierra Ghia fra forretningen i Kolding. Den stod klar, da manden nogle dage senere dukkede op. Det endte med et køb og et opkald til banken, da køber havde udskrevet en check på 375.000 kroner: "Den kan I roligt tage imod - han har råd til at købe adskillige dyre biler", lød det fra banken.

- Jeg har aldrig skelet til, hvordan folk ser ud. Alle skal have en chance, siger Carsten Sørensen, der fandt ud af, at manden havde haft en velrenommeret maskinhandel i Vejle - og han fik også at vide, at manden havde valgt at købe bil hos ham, fordi han ikke lod sig anfægte af hverken arbejdstøj, træsko eller udtjent Taunus.

Lions Julespil 2019

Lions Julespil er et straks-lotteri, som er på gaden for 46. gang.

Bag det står Lions Club Fredericia.

De indsamlede midler går ubeskåret til hjælpeprojekter.

Lodderne til ti kroner stykket kan købes frem til 10. december.

Der sælges 575 gevinster til en samlet værdi af 160.000 kroner.

Julespillet i 2018 blev på 147,257 kroner.

Hjælp til vaskemaskine og børnehjem

Det ligger naturligt for Carsten Sørensen og hans kone Pia, som også er medlem af Lions Club Fredericia, at give en hjælpende hånd. Parret rejser gerne, og Thailand er et hyppigt mål. Her lærte de for nogle år siden en ung filippinsk tjener at kende. En aften talte de med ham om hans liv, og han fortalte, at han drømte om at forære sin mor en rigtig vaskemaskine. Det fik Carsten og Pia Sørensen til at give ham en lukket kuvert den sidste aften med penge til en vaskemaskine. Siden har de været venner - og blev blandt andet inviteret med til hans bryllup.

På en ferietur til Gambia havde de en fast taxachauffør, som de faldt i snak med. Han fortalte, at han og hans kone drev et børnehjem med 12 børn. Parret fik lov til at besøge børnehjemmet, som bliver finansieret af konen og hendes tre søstres restaurant. Og de så, at sengen, som drengene sover i, var meget miserabel. Det fik parret til at skænke børnehjemmet penge til en ny. Efter en kontakt til Lions hjemme i Fredericia kunne de senere på ugen køre ud med en donation på 2000 kroner til tiltrængte nyanskaffelser.

Carsten Sørensen kan stadig blive rørt, når han genkalder sig, hvor glade børn og voksne blev, da de kom med checken i den lokale valuta.

Carsten Sørensen er ansat hos Autohuset Vestergaard A/S. Han har især med Kia at gøre, men også Ford, som han sælger for afdelingen i Odense. Her med en gammel model af slagsen. Foto: Marianne Husted

Glæde i familien

Carsten Sørensen vil også gerne sprede glæde i sin familie. Derfor har han til april inviteret hele den sammenbragte familie til USA. Fire børn, ægtefæller, kærester og tre børnebørn skal tilbringe en uge sammen i et stort hus i Florida i forbindelse med hans 60 års fødselsdag.

Men nu gælder det strakslotteriet Lions Julespil, der er sendt på gaden for 46. gang, og som sidste år gav godt 147.000 kroner til godgørende formål.

Det er alle anstrengelser værd. For det gør godt at glæde andre, er Carsten Sørensen et tydeligt eksempel på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce