Annonce
Læserbrev

Ansvarsfri borgmester i Kolding

Annonce

Læserbrev: I JydskeVestkysten kunne man for nogle dage siden læse dette:

"Borgmester Jørn Pedersen (V) fralægger sig store dele af ansvaret for, at et flertal i Kolding Byråd har følt sig tvunget til at vedtage et budget, som betyder omfattende forringelser på servicen til Koldings borgere"

En særdeles overraskende udtalelse. Andre ledere har på en helt anden og selvfølgelig måde forstået, at de naturligvis har ansvaret for alle fejl i deres administration.

Her er to eksempler: Den amerikanske præsident Harry S. Truman havde et meget afklaret syn på sit ansvar: På hans skrivebord i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus stod skiltet "The buck stops here" for at angive, at han naturligvis altid endte med at have ansvaret. (Frit oversat: Aben ender her). Erik Ninn Hansen begik som justitsminister nogle klare lovbrud i forbindelse med behandlingen af tamilske flygtninge (tamilsagen), og da sagen kom frem, erkendte statsminister Poul Schlüter uden tøven sit ansvar og trådte tilbage, selvom han intet vidste om ulovligheden og selvfølgelig stolede på sin minister. (”der er intet fejet ind under gulvtæppet”)

Sådan tænker alle ordentlige ledere, som er sig deres ansvar bevidst. Koldings borgmester tænker desværre helt anderledes.

Jørgen Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Fredericia

Brand i tidligere lysthus var ikke påsat: Politiet er endnu ikke færdig med efterforskningen

Annonce