Annonce
Sydjylland

Antallet af corona-indlagte falder: 19 procent færre indlagte i Syddanmark

Læge ifører sig værnemidler og demonstrerer en podning i det nye podetelt på Rigshospitalet i København, torsdag den 2. april 2020. Sygehuse oplever, at test for coronavirus kan give et falsk resultat. Det kan have store konsekvenser. Det skriver Ritzau, fredag den 3. april 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
I Syd- og Sønderjylland er antallat af indlagte med corona faldet den sidste uge. Torsdag steg antallet, men den negative udvikling er vendt igen.
Annonce

Status: Fra torsdag til fredag er færre patienter indlagt med coronavirus i Region Syddanmark. Torsdag var der 72 patienter, men fredag er det tal faldet, det betyder, at der nu er 58 patienter indlagt. Udover en stigning i corona-indlagte torsdag, så har der været positive opdateringer om coronavirus, hvor antallet af indlagte i regionen er faldet hele ugen.

Inden torsdagen oplevede man nemlig omkring en uges stabilitet i antallet af indlagte patienter med coronavirus i regionen. Tirsdag avar der 71 indlagt, 73 mandag, 78 søndag og 84 lørdag. I sidste uge lå antallet stabilt på omkring 82 til 85 patienter. Nu er tallet faldet til 58.

På landsplan har man derimod fortsat oplevet et fald i antallet af patienter med coronavirus. Fredag morgen er tallet faldet til 401. Om torsdagen lå det på 433. 453 onsdag og 472 tirsdag.

Annonce

247 døde

På landsplan har man ligeledes oplevet et fald i antallet af intensive patienter. Fredag var der 113 patienter med coronavirus indlagt på intensiv og 95 i respirator. Torsdag var der 120 indlagt på intensiv og 100 i respirator.

Det samme gør sig gældende i Region Syddanmark, hvor der fredag var 17 patienter på intensiv. Deraf lå 16 patienter i respirator. Det er et endnu fra torsdagen, hvor der var 21 intensive patienter og 20i respirator.

Antallet af dødsfald fortsætter dog med at stige. Fredag var det steget til 247. Torsdag var det 237. Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet de dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Antallet af smittede danskere er også fortsat stigende. Fredag eftermiddag var 5.819 personer bekræftet smittede med coronavirussen, mens der torsdag var 5.635 smittede.

På verdensplan er 1.476.819 smittede og 87.816 døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce