Annonce
Trekantområdet

Privat vej blev spærret uden varsel: Vejdirektoratet beklager

Afdelingsleder beklager, at nabo ikke fik besked om betonkanon - betonen skal bruges til at skabe løftepunkt for broen.
Annonce

Mølholm: Vejlefjordbroen skal løftes i den kommende tid - og det er baggrunden for, at der var brug for en betonkanon på Møgelholt mandag morgen.

Den 40 år gamle bro skal have skiftet de lejer, vejkonstruktionen hviler på. I den forbindelse skal der støbes et såkaldt støttepunkt under broen.

- Vi er nødt til at løfte broen for at fjerne de gamle lejer og få de nye på plads. Det var der ikke tænkt på, da broen blev bygget - eller også tænkte de dengang, at det nok skulle holde deres tid ud, siger afdelingsleder Niels Højgaard Pedersen fra Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet etablerede støjværn langs Møgelholt i forbindelse med udvidelsen af motorvejen i 2013. Det projekt voldte også problemer. Foto: Kaare Johansen

Inden har han beklaget, at Lars Johnsen, der er nærmeste nabo til motorvejen og Vejlefjordbroen på sydsiden af fjorden. ikke blev advaret om, at betonkanonen blev kørt i stilling på den smalle private grusvej. Vejen strækker sig langs motorvejen fra Ulvehavevej hen til den stejle skovklædte skrænt ned mod fjorden.

- Vores entreprenør på opgaven har ikke gjort, hvad han er blevet bedt om. For vi har en aftale med Lars Johnsen om, at han skal have besked, siger Niels Højgaard Pedersen.

Da avisen talte med Lars Johnsen mandag morgen, kunne han fortælle om en årelang strid med Vejdirektoratet. Et af hans ønsker er, at direktoratet eksproprierer et stykke af hans 4,5 tønder land store ejendom, hvor han har boet siden 2005.

- Men direktoratet siger nej. De er ikke med på noget, selvom de bruger den vej, som jeg ejer sammen med naboerne.

Annonce

Afdelingsleder lover dialog

Konfronteret med den kritik siger Niels Højgaard Pedersen:

- Vi må have en dialog med Lars Johnsen om, hvad der er muligt. Broen skal jo løbende passes og vedligeholdes. Men jeg kan ikke love noget på forhånd, siger afdelingslederen i Vejdirektoratet.


Da Vejdirektoratet anlagde støjværnet, blev 48 af 58 træer langs vejen ødelagt.

Lars Johnsen - nabo til motorvejen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

Her er de nyeste coronatal for Fredericia: Igen er kun få indbyggere konstateret smittet

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce