Annonce
Fredericia

Arkæologer ledte forgæves efter forsvunden vold: Nybyggeri kan fortsætte

Fra Kastellet (i baggrunden bag musicalakademiet) løb Søndervold langs kysten ned mod Gl. Havn. Siden blev havnen i Fredericia udvidet, og voldstykket sløjfet. Nu har arkæologer ledt efter spor af det. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Fredericia: Den seneste uges tid har arkæologer fra Vejlemuseerne gravet ud i Kanalbyen på havnen i Fredericia, hvor en ny bydel skyer op.

Museer har i den forbindelse ret til forinden at undersøge, om der bygges på fortidshistoriske minder. Her lå således Søndervold – en del af fæstningsanlægget, der forvandt, da havnen blev udvidet i 1800-tallet og ikke mindst 1900-tallet. Udgravningerne med søgegrøfter i tre meters dybde har været henlagt til området ved Kongensgade, hvor Søndervold gik fra Kastellet og langs kysten hen mod Gl. Havn. Denne del af voldene husede Delmenhorsts-, Pinnebergs-, Færøes- og Bornholms bastioner. De er også væk i dag.

Imidlertid fandt museumsfolkene ikke spor af volden, men derimod brokker og byggematerialer fra tiden efter dens nedlæggelse. Det oplyser arkæolog og forskningschef ved Vejlemuseerne, Mads Ravn.

Derfor kan byudviklingen på stedet fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce