Annonce
Middelfart

Arkivfolk kikker fremad i nye lokaler: - Nu skal vi blandt andet have fat i de yngre mennesker

Formanden for Vejlby-Strib Lokalhistoriske Forening Johannes Gregersen (t.v.) og arkivleder Svend Ankjær glæder sig over, at blandt andet områdets tilflyttere kontakter arkivet for at høre mere om det nye område, de har bosat sig i. Foto: Jonathan Møller Nielsen
- Nu skal vi blandt andet have fat i de unge mennesker, siger formanden for Vejlby-Strib Lokalhistoriske Forening, der er flyttet i nye lokaler på Strib Bibliotek.

Strib: Medlemmerne af Vejlby Strib Lokalhistoriske Forening ærgrer sig vældigt over at have mistet en tredjedel af sin oprindelige plads i det nyrenoverede Strib Bibliotek. Det har dog ikke fået de lokale arkivfolk til at tabe modet. De har valgt at se fremad og få det bedste ud af situationen.

En del af pladsproblemerne har de løst ved at få en stor del af deres arkivmateriale opbevaret på Aulby Skole, hvor de nu fremover også vil holde møder for at dække det område bedre.

Og så har de valgt at tage en gammelkendt udfordring op, nemlig at få mere tag i den yngre generation. Samt i det hele taget at gøre deres materiale og formidling mere tilgængelig gennem en øget digitalisering.

Annonce

Tilflyttere er nysgerrige

Faktisk har det vist sig, at opgaven med at komme i kontakt med den yngre genration ikke er så uoverstigelig, som nogle måske ville tro. Det fortæller formanden for Vejlby Strib Lokalistoriske Forening, Johannes Gregersen.

- Vi oplever, at mange tilflyttere gerne vil vide noget mere om historien i det område, de har bosat sig i. Mange kontakter os for at høre, hvad vi har af materiale og fortællinger fra Vejlby og Strib, siger Johannes Gregersen.

Han minder om, at det de senere år er blevet nemmere at få adgang til arkivets materialer. Således ligger samtlige numre af foreningens tidskrift Bavnen, der udkommer to gange årligt, nu på foreningens hjemmeside tilbage fra 1990. Det samme vil årbogen Vends gøre inden længe.

- Vi har fået 20.000 kroner fra Veluxfonden til indkøb af udstyr, som betyder, at vi fremover langt nemmere kan offentliggøre vores historiske artikler og andet materiale på hjemmesiden, fortæller arkivleder Svend Ankjær.


Vi oplever, at mange tilflyttere gerne vil vide noget mere om historien i det område, de har bosat sig i. Mange kontakter os for at høre, hvad vi har af materiale og fortællinger fra Vejlby og Strib.

Johannes Gregersen, arkivar


Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce