Annonce
Fredericia

Arlette Andersen er med ombord på Life-Boat

Arlette Andersen ombord i "Mit skib er ladet med minder", hvor hun udgør en af galionsfigurerne. Foto: Thomas Kvist Christiansen

KZ-overleveren er en af 18 kvinder, der er galionsfigurportrætter på ryggen af "Mit skib er ladet med minder".

Fredericia: Arlette Andersen er altid ombord på det sejlende kunstværk, "Mit skib er ladet med minder", som er en af de tre kunstbåde, Life-Boats, skabt af kunstneren Marit Benthe Norheim.

Hun er en af de 18 kvinder over 70 år, som har levet "grænseløst" og derfor udvalgt til at lægge navn til et af galionsfigurportrætterne.

Mandag var Arlette Andersen, der netop er fyldt 93 år, også fysisk ombord. Med en hjælpende hånd fra Torben Venndt steg hun ned i båden og var med på en sejltur ud til Fredericia Lystbådehavn og tilbage igen.

Inden sejlturen takkede hun for æren - og ikke mindst, at hendes historie om krigens grusomhed får lov til at leve videre. Hun var Auschwitz fange nr. 74853, der i en sen alder begyndte at holde foredrag for at forhindre lignende overgreb i fremtiden. Det er efterhånden en del år siden, at Inger Davidsen præsenterede hende for ideen med kunstværket, og Arlette Andersen gav udtryk for stor glæde over, at kunstværket også blev til noget.

Taknemmelig filmskaber

Thomas Kvist Christiansen, der er aktuel med filmen om Arlette Andersen, understregede, at han er utrolig taknemmelig for at måtte tage på en rejse ind i Arlette Andersens historie, og at det glæder ham, at kunstværket nu sejler ud og fortæller denne historie.

Kunstværket består af i alt tre både, som ilustrerer tre perioder i kvinders liv. Med længsel, liv og minder som temaer. De sejler videre til Middelfart onsdag, og her kan de opleves frem til lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Annonce