Annonce
Fredericia

Asfaltfirma om bulet vej: Vi forventer, at overfladen bliver mere jævn

I april blev der lagt 2000 ton asfalt ud over Snoghøj Landevej fra Snaremosevej til Røde Banke. I perioder var beboere i Erritsø afskåret fra deres egne hjem på grund af asfaltarbejdet, og nu viser det sig, at Snoghøj Landevej ind mod Fredericia er fyldt med buler. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

NCC var udfordret af gamle reparationer i Snoghøj Landevej, som gør, at tungt materiel ikke kan benyttes til at komprimere asfalt.

Annonce

Fredericia: Asfaltfirmaet NCC er klar over, at der er opstået ujævnheder på Snoghøj Landevej, efter NCC lagde slidlag på vejen for en måneds tid siden, og firmaet bekræfter aftalen med Fredericia Kommune om, at man indtil videre følger udviklingen tæt.

- Det er de tidligere reparationer af asfalten under det nye slidlag, som har forårsaget ujævnheder på vejen. På grund af den valgte reparationsmetode er der opstået sætninger i flere af de tætliggende og dybe reparationer. I øjeblikket er vi ved at kortlægge omfanget af disse sætninger, og vi forventer, at overfladen vil blive mere jævn, efterhånden som vejen udsættes for trafik. Sammen med kommunen følger vi udviklingen på vejen, så vi får den bedst mulige løsning, skriver Morten Brask, sitemanager i NCC Industry i et skriftligt svar fra selskabet.

- Har I været ude for lignende andre steder, og var man ikke klar over at reparationerne kunne blive en udfordring?

- Enhver reparation i en stor dybde i smalle render er en udfordring, da der ikke kan bruges tungt komprimeringsmateriel til at komprimere asfaltmassen sammen. Vi har udført denne type reparationer flere gange og med succes. Hvad årsagen er til, at disse sætninger fremkommer, vides endnu ikke, men det er det, der i den kommende periode undersøges. En mulighed kan være den meget varme periode, vi har været igennem, hvilket gør, at asfalten aldrig når at køle helt af, svarer Morten Brask.

NCC fik i første omgang ikke en kommentar med til omtalen i Fredericia Dagblad, da aftalen med Fredericia Kommune blev, at kommunen ville få NCC til at kontakte avisen med et svar, som nu foreligger. Det var dermed ikke udtryk for, at selskabet ikke ønskede at forholde sig til problemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce