Annonce
Vejle

Asiatisk familie spiste grøn fluesvamp: Overlevede, men 10-årig pige fik ny lever

Det var den giftige grønne fluesvamp, som familien fra Vejle fandt i skoven på Søndermarken i Vejle og tilberedte i en middagsret. Arkivfoto

I 2010 spiste tre medlemmer af en asiatisk familie i Vejle den livsfarlige grønne fluesvamp, som de havde fundet i skoven på Søndermarken.

Vejle: Det er formentlig svampeforgiftning, der er årsag til, at to medlemmer af en familie på Sydsjælland er døde. Familien kommer fra Congo.

I 2010 blev tre medlemmer af en asiatisk familie fra Søndermarken i Vejle livsfarligt forgiftet efter at have spist den farlige grønne fluesvamp.

Det var tre generationer fra den asiatiske familie, en mormor, mor og en 10-årig datter, som havde været i skoven omkring Søndre Stadion for at plukke svampe, som de senere brugte i en middagsret.

Først blev mormor og mor indlagt på Vejle Sygehus, og senere blev datteren meget syg og i første omgang indlagt på Kolding Sygehus sammen med sin far. Senere blev hun overført til Rigshospitalet i København, hvor hun blev opereret og fik en ny lever.

Annonce

Kommunen sendte advarsel ud

Vejle Kommune sendte en advarsel ud efter familiens svampeforgiftning.

Naturvejleder Steen Hedrup, der dengang var ansat i Vejle Kommune, advarede her mod at plukke og spise svampe, man ikke kender.

Han sagde dengang: "Grøn fluesvamp kan minde om spiselig posesvamp, som i den tropiske del af Østasien fremstilles kommercielt akkurat som vi fremstiller champignon herhjemme."

Han opfordrede alle, der havde venner og bekendte blandt østasiater, til at fortælle dem om faren for at tage fejl og tro, at den giftige grønne fluesvamp er spiselig.

Giftlinien på Bispebjerg Hospital i København oplyste, at der indenfor få dage havde været to uafhængige episoder, hvor ialt fem asiater havde spist den livsfarlige svamp.

Derfor blev der omgående sendt advarsler til de thailandske og vietnamesiske ambassader om problemet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce