Annonce
FC Fredericia

Assistenten om FC-farvel: Det var vemodigt

Morten Dahm Kjærgaard har ved flere lejligheder styret træningen i FC Fredericia. Men han fik aldrig buddet som cheftræner. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Morten Dahm Kjærgaard har været inde omkring FC Fredericias førstehold siden 2013, så det var på mange måder en konstant i en omskiftelig fodboldverden, der forlod klubben i sidste uge.

Fredericia: Mens spillere og trænere er kommet og gået i en lind strøm, har der i FC Fredericia være visse konstanter. Direktøren hedder stadig Stig Pedersen, bestyrelsesformanden er Morten Rahbek, og på banen er Christian Ege Nielsen fortsat en del af FC Fredericia, mens holdlederne Poul Erik Petersen og Hans Clausen fortsat nyder en stille pilsner sammen i ny og næ.

Men en af konstanterne forduftede i sidste uge, da assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard forlod klubben for at begynde som cheftræner i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad. I 2013 fik han sine første opgaver på FC Fredericias førstehold, da han kom til at stå i spidsen for klubbens reservehold. Og siden har han tjent under skiftende cheftrænere.

Mandag sagde Morten Dahm Kjærgaard farvel til sin tidligere klub og dens ansatte. Og afskeden var vemodig.

- Hver enkelt spiller har været med til at forme mig som træner, og de har haft en stor indvirkning på mig. Så selvfølgelig var det vemodigt at sige farvel. Man kan ikke undgå at blive lidt rørstrømsk i sådan en situation, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Han kom med en anekdote til spillerne om dengang, han var U19-træner og indskiftede en purung spiller i en intern træningskamp mod førsteholdet.

- Den her unge, spinkle knægt stod ved siden af mig. Jeg kendte ham ikke, og da jeg spurgte ham, hvilken position han egentlig spillede, svarede han kant, siger Morten Dahm Kjærgaard.

- Det var Ege, siger Morten Dahm Kjærgaard med henvisning til klubbens nuværende anfører Christian Ege Nielsen, som i dag er alt andet end spinkel.

- Og han var jo IKKE kantspiller, siger Kjærgaard med et grin.

Historien fortæller, at de to har fulgt hinanden i mange år - og den fortæller også, at en ung fodboldspiller udvikler sig markant. Christian Ege Nielsen er ikke kendt som en væver kantspiller, men rettere som viking på midtbanen.

Hverken Stig eller bestyrelsen har følt, at timingen var den rette. Og den mekanisme har jeg respekt for.

Morten Dahm Kjærgaard blev aldrig cheftræner for FC Fredericia

Blev aldrig chef i FC

Morten Dahm Kjærgaard skifter til en klub i Aarhus, som ligger på førstepladsen i sin pulje i 2. division. Stillingen blev ledig, da 1. divisionsklubben Kolding IF hentede Morten Mølkjær i netop Aarhus Fremad.

Men hvor skuffet er Morten Dahm Kjærgaard over, at han ikke fik chancen som cheftræner i Fredericia? Skiftet kunne være sket flere gange. Eksempelvis da Jesper Sørensen stoppede. Eller da Ove Pedersen gjorde det samme.

- Jeg har altid snakket åbent og ærligt med Stig Pedersen, og det har ikke ligget i kortene, at jeg skulle være cheftræner. Jeg synes selv, jeg har vist mig godt frem og bevist, at jeg kunne være en god cheftræner, siger Morten Dahm Kjærgaard.

- Men hverken Stig eller bestyrelsen har følt, at timingen var den rette. Og den mekanisme har jeg respekt for. Jeg glæder mig bare over, at jeg har fået chancen i en anden spændende klub, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Han har aldrig været cheftræner, og det har formentlig holdt ham fra fadet.

- Hvornår prøver klubber en uprøvet og ny cheftræner? Jamen det sker ofte i modgang, fordi cheftræneren bliver fyret. Modgang har der ikke været meget af de seneste år, siger han.

Annonce

Vender han tilbage?

Opgaven i Aarhus Fremad er først og fremmest at holde momentum i oprykningsspillet og gå efter en tur i 1. division. Måske bliver det så også til et møde med hans tidligere klub, hvis det ikke lykkes FC Fredericia at rykke op i år.

- Det er altid sjovt at møde en tidligere klub. Men det går jeg nu ikke og tænker på. Vi rykker op, hvis vi er dygtige og har fortjent det. Vi rykker ikke op, fordi jeg gerne vil spille mod FC Fredericia, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Han afviser ikke, at han på et tidspunkt kan stå i FC Fredericia igen.

- I fodbold kan alt ske, konstaterer han.

Morten Dahm Kjærgaard står for første gang i spidsen for Aarhus Fremad den 7. marts i en udekamp mod Dalum.

Morten Dahm Kjærgaard har arbejdet under en perlerække af trænere. Her Ove Pedersen, som han fik et godt forhold til. Arkivfoto
Morten Dahm Kjærgaard på sidelinjen med nuværende FC Fredericia-chef Jonas Dal. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Da Peter Sørensen kom tilbage til FC Fredericia i 2015, var Morten Dahm Kjærgaard også med. Han fik store roser med på vejen af klubikonet. Arkivfoto
De kunne ligne brødre, men det var de ikke. Jesper Sørensen lærte Morten Dahm Kjærgaard en masse ting om, hvordan man inspirerer et fodboldhold til at spille flot fodbold. Arkivfoto
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Raffinaderiet skal skrue ned for støj: Kommune vil have skærpet kravene

Fredericia For abonnenter

Ny kæmpemaskine skal sortere dit skrald: Derfor skal glas og metal i samme sæk

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia hamrede hovedet mod toppen og faldt hårdt: Derfor er der alligevel grund til at se lyst på fremtiden

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Annonce